6 oktober, 10:30
ADO Den Haag, HFC JO15-1 logo

Iggy Houben

Ruben van Bommel

Na het teleurstellend verlies vorige week tegen Vitesse (3-4), moest PSV O15 vandaag in Den Haag tegen het plaatselijke ADO spelen. Een belangrijke wedstrijd, want afgezien van Volendam doet iedereen nog volop mee om zich te plaatsen voor de Eredivisie Hoog die na de winterstop gespeeld wordt. Voorwaarde is dat je in de poule van acht teams bij de bovenste 6 eindigt.

PSV heeft na vijf speelronden inmiddels acht punten. De tegenstander van vandaag, ADO, staat 7e met zes punten en daarmee op een "onveilige" plaats. De snelle rekenaar weet nu waarom winst voor PSV belangrijk is vandaag.

Waar PSV de laatste wedstrijden al snel een tegentreffer incasseerde, was het nu vanaf het eerste fluitsignaal bij de les. Het zette vroeg druk op de ADO verdediging en kreeg daardoor ook wat kansjes. Na een kwartier spelen kreeg PSV zijn eerste grote kans. Matteo Dams stuurde Iggy Houben in de diepte weg, maar zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust was het wel raak. En het was nagenoeg een kopie van de kans een kwartier eerder. Matteo stuurde wederom Iggy weg. Dit keer startte hij vanaf eigen helft, schudde zijn tegenstander af, omspeelde de keeper en scoorde beheerst: 0-1.

Na rust begon de thuisploeg fel. Met drie verse krachten waaronder een snelle, fysieke spits kregen ze in de eerste minuten twee kansen. Beide keren schoot de nieuwe spits ruim voorlangs. Tussendoor raakte Ruben van Bommel van dichtbij de paal waardoor de 0-2 uitbleef. In de 43e minuut scoorde Ruben alsnog de 0-2. Een knappe redding van de keeper op een schot van Iggy leidde tot een corner die Ruben geslepen in één keer binnen draaide. PSV ging weer domineren en gaf niks meer weg. Zelf creëerde het ook niet veel kansen meer hoewel Jaivy Lourens na een goede aanval nog een keer hard tegen de onderkant van de lat schoot.

PSV won zo dik verdiend van ADO Den Haag en herstelde zich van de nederlaag vorige week. Komend weekend speelt de ploeg thuis tegen AZ.

Rick Jonkers; Livano Comencia, Luc Netten (c), Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (55' Julian Kuijpers); Lars Putters, Matteo Dams (53' Sven Simons), Chahid el Allachi (58' Milan Govaers); Iggy Houben, Jesper Uneken (36' Ruben van Bommel), Jaivy Lourens (60' Shi-jon Martina).

Gele kaart: Yaël Gil y Muinos