6 oktober, 00:00
Sparta Rotterdam C1 logo
PSV C1 logo

Lokatie: Sportpark Nieuw Terbregge
    Na 2 gelijke spelen, gevolgd door 2 overwinningen, stond de 5e wedstrijd vandaag op het programma. Tegenstander: Sparta. Altijd lastig op voorhand, want de opleiding van Sparta staat bijzonder goed aangeschreven.

Het was dan ook zaak voor de Eindhovense equipe om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Onder erbarmelijke omstandigheden, de regen kwam met bakken uit de lucht, vertrokken we richting R'dam. Gelukkig speelden we op kunstgras en was het bij aanvang droog. PSV was echter niet meteen bij de les. Want meteen na de aftrap was Sparta al gevaarlijk. De linksbuiten schoot rakelings voorlangs. PSV herpakte zich en kreeg via een kopkans van Kaan Tanriver de kans op de 0-1.

Het was echter Sparta dat op voorsprong kwam nadat de keeper een afstandsschot verkeerd beoordeelde. Niet veel later kwam Lennerd Daneels van rechts naar binnen en haalde hard met links uit. De Rotterdamse doelman kon de bal nog net tot corner verwerken. Een aantal minuten later was het tóch raak toen Lennerd vanuit een identieke situatie wél doel trof: 1-1!
    In de laatste fase van de 1e helft kreeg PSV nog wat mogelijkheden. Maar gescoord werd er niet meer.

In de rommelige 2e helft probeerde Sparta via lange ballen hun snelle spitsen te bereiken. Dit zorgde soms voor hachelijke momenten. PSV kwam soms ook gevaarlijk door en had pech dat een inzet van Matthias Verreth op de paal belandde. Ook Joey Konings was dichtbij een treffer.

Het was echter Sparta dat halverwege de 2e helft het net wist te vinden. Eén van de snelle spitsen kwam van rechts naar binnen en kreeg net teveel ruimte om met links de bal in de korte hoek te schieten. PSV was in het restant van de wedstrijd niet meer in staat de achterstand weg te poetsen. En liep zodoende tegen zijn eerste nederlaag aan.

Aäron van Engelen; Jordan Teze (50' Ymanuel Hurkmans), Kaan Tanriver, Tom Scheepers, Lassane Faye (55' Ties van den Eijnde); Dante Rigo, Roel van Linschoten, Jaëll Hattu; Lennerd Daneels (68' Ertem Bölükbas), Matthias Verreth, Joey Konings.