5-4
6 oktober, 00:00
Fortuna Sittard O.12 logo

Vandaag thuis tegen Fortuna Sittard. De club waar Mark van Bommel zijn opleiding genoot is op deze regenachtige zaterdagochtend onze gast op de Herdgang.

Op een drijfnat veld werden we verrast door onze bezoekers. Ze zetten vroeg druk op onze helft maar gelukkig kwamen we niet in de problemen. Achter de verdediging van Fortuna ontstond ruimte waar Jur van wist te profiteren. Na een pegel tegen de keeper, scoorde hij in de rebound. Met links beheerst in de korte hoek, 1-0.
    In de 2e helft gingen we steeds meer op de helft van Fortuna spelen. Het leek er op dat we de wedstrijd onder controle hadden. Maar schijnt bedriegt, twee counters deden ons de das om. De razendsnelle spits was koelbloedig voor de goal en zodoende stonden we met 2-1 achter. We bleven ons spelletje spelen en lieten ons niet van de wijs brengen. Mathijs verdeelde het spel op het middenveld en we werden beter, de 2-2 kon niet lang uitblijven. Heritier was er dichtbij met een schot op de lat. Even later wist hij met een steekbal Mohamed Nassoh vrij voor de keeper te zetten. Die speelde de keeper rustig uit en schoot hem in het dak van het doel. 2-2.
    In de 3e helft werden de omstandigheden zwaarder. Regen, koud, nat veld en een hardwerkende tegenstander maakte het ons lastig. Gelukkig had Genrich een mooie actie in huis waardoor Heritier de bal binnen kon tikken. De stand was weer in ons voordeel. 3-2. Dit hielden we niet lang vast. Bij een corner van Fortuna zag de scheidsrechter een handsbal en legde de bal op de stip, 3-3. Ondanks de zware omstandigheden bleven we voetballen op de helft van de Limburgers, hierdoor ontstond er wel ruimte achter onze verdediging. Wederom een snelle counter werd genadeloos afgestraft door de rechtsbuiten van Fortuna. 3-4. We hadden nog tien minuten om iets aan deze stand te doen. En dat deden we. Na enkele grote kansen was het Mohamed-Amine Ihattaren die voorgaf op Heritier. Onze Vlaamse linksbuiten tikte de bal voor de twee keer beheerst binnen, 4-4. Met nog enkele seconden op de klok zag het er naar uit dat het een gelijkspel zou worden. Maar dat werd het niet. Mohamed-Amine Ihattaren had nog een laatste schot in zijn benen. En die kwam er uit, deze schitterende uithaal leverde een 5-4 winst op!
    We hebben vandaag tot de laatste seconde geknokt en daar zijn we voor beloond met een mooie overwinning. Volgende week gaan we op bezoek bij FC Eindhoven. Onze stadsgenoten doen het erg goed dus we zullen vlijmscherp moeten zijn.