3-1
6 oktober, 00:00
PSV A1 logo
FC Den Bosch A1 logo

Na de dramatische vertoning van afgelopen woensdag in Glasgow is vandaag de volgende tegenstander Fc Den Bosch in het bekertournooi. We moeten aan de bak om de volgende ronde veilig te stellen.
    We beginnen redelijk fel en hebben vrij snel de tegenstander onder de duim. In de negende minuut is er werkelijk een klassieke aanval over links waaruit Clint een voorzet geeft en vanaf rechts is Moussa naar binnen gekomen voor de goal en schiet de bal tegen het net. We gaan door op de ingeslagen weg en na achttien minuten is het Alex die een schot lost, de keeper stopt de bal en is het Albian die de 2 – 0 binnenschiet. Deze goal is een schoolvoorbeeld van “omschakelen”zoals we altijd zeggen. Toch nemen we even gas terug en dit is de reden dat Den Bosch wat meer aan voetballen toekomt en uit een corner weten ze na 22 minuten met een (houdbare) kopbal de 2 – 1 op het bord te zetten.
    We pakken de draad weer op en dringen de tegenstander terug in de verdediging. Clint geeft een bal op Rai en deze knalt op de lat. Vlak voor rust is er nog een kans voor Albian maar ook deze gaat niet in de goal.
    We gaan de rust in met een 2 – 1 stand. Na de theepauze gaan we door op de ingeslagen weg. We krijgen wat kansjes maar weten hun keeper nog niet te verslaan. Na een klein uur een aanval over links en na een dribbelaktie van Alex geeft hij een bal over de breedte van het veld op Rai en deze schiet van 18 meter met een werkelijk fenomenaal hard schot de 3 – 1 tegen de touwen. Wat een goal.
    Zo spoelen we de vervelende smaak van woensdag dus weg met een mooie 3 – 1 winst en de volgende ronde in de beker is zeker.
    Komend weekend zijn we vrij maar eerst op donderdag de wedstrijd tegen Jong Mechelen nog. Succes en tot donderdag.

de la Paz, van Vlerken, Hermannsson (69ste Bazoer), de Wijs, Heesakkers, Rommens, Sanoh (78ste Antonio), Leemans, Muzaqi, Vloet, Jakobsen.