2-5
6 oktober, 00:00
RKC Waalwijk D1 logo
PSV D1 logo

PSV D1 heeft de lastige uitwedstrijd tegen RKC D1 met een verdiende 5-2 overwinning afgesloten. PSV kwam sterk uit de startblokken en het duurde niet lang alvorens Rai Vloet met een bekeken schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor 0-1 zorgde. RKC kwam hierna wat meer aan aanvallen toe en wist zelfs een kans te creëren, die echter werd naast geschoten. Tot ieders verbazing had de scheidsrechter een overtreding gezien tegen de aanvaller van RKC en gaf hij een strafschop. Deze penalty werd door RKC benut, waardoor de stand weer gelijk was. RKC bleef brutaal aanvallen en dit resulteerde na een mooie actie langs de achterlijn in een doelpunt. RKC stond zowaar met 2-1 voor. Onze jongens lieten dit niet op zich zitten en stroopten de mouwtjes nog wat verder op. Jeroen Meefout wist vlak voor rust aan de rechterkant de tegenstander met de ‘kreeft’ te omzeilen en de achterlijn te halen. Hij gaf een strakke voorzet die door de uitstekend meegelopen Olivier Rommens bij de tweede paal werd binnengeschoten. Dit betekende een 2-2 ruststand. In de tweede helft schakelde PSV over op een hogere versnelling en werd RKC met de rug tegen de muur gezet. Het leverde al snel het tweede doelpunt op van Olivier Rommens, na goed terugleggen door Endy Opoku Bernadina. Kort hierna leek de spits van RKC door te breken, maar Sander Heesakkers wist dankzij zijn snelheid op het laatste moment een doelpunt te voorkomen. Ook wist onze keeper Daan Bollen zich nog te onderscheiden, door een vrije trap van RKC stijlvol uit de bovenhoek te ranselen.
    Hierna was het de beurt aan ´Captain´ Gino Girigori, die met het mooiste doelpunt van de wedstrijd RKC de genadeklap wist toe te brengen.
    Het was tenslotte kort voor tijd Endy Opoku Bernadia die na een goede actie voor 5-2 zorgde.
    Het was een spannende wedstrijd tegen de oude ploeg van Jordy de Wijs en de nieuwe ploeg van trainer Rick, die terecht door PSV werd gewonnen.