Een nieuw seizoen, een nieuwe naam, een nieuwe trainer en een nieuwe competitie, dus veel nieuwigheden bij aanvang van de competitie.
    O<12 dit seizoen, dus geen D2 meer. Net als de ons omringende landen zullen de jeugdteams van PSV voortaan aangeduid worden met de leeftijd.
    Een nieuwe trainer.
    Kevin Hofland is de nieuwe trainer van PSV O<12. Kevin weet als oud speler van o.a. Fortuna Sittard, PSV en Feyenoord precies wat er nodig is om de top te halen, dus de spelers van PSV O<12 zullen dankbaar gebruik kunnen maken van de ervaringen van Kevin. En wat is er mooier voor een speler om van een oud speler de kneepjes van het vak te leren. Een goede instelling laten zien, verzorgt voetballen en vooral heel veel genieten zijn de woorden die in elke bespreking van de trainer naar voren blijven komen. De spelers weten dus wat er van ze verwacht wordt het komende seizoen.
    Een nieuwe competitie.
    Voorheen werd de D2 altijd ingedeeld in een competitie met voornamelijk D1 teams van amateur verenigingen en een enkele BVO. Vanaf dit seizoen is er een O<12 competitie in het leven geroepen met alleen maar BVO’s. Een gesloten BVO O<12 competitie zoals in de omschrijving van de KNVB te lezen staat. De competitie bestaat uit 2 groepen, 1 uit het noorden en 1 uit het zuiden. Na de winterstop zullen de bovenste teams en de onderste teams opgesplitst worden in 2 landelijke groepen.

Vandaag was het dan zo ver dat de competitie ging beginnen. Excelsior Rotterdam was de tegenstander. Doordat er nog een wedstrijd bezig was begon de wedstrijd 15 minuten te laat, de jongens hadden hiermee totaal geen moeite gezien de start van de wedstrijd. Meteen begon men de bal goed rond te spelen, de vrije man werd goed gevonden, de vrije ruimte werd goed gevonden alles ging vanaf minuut 1 precies zoals het moest.
    Na het goed rondspelen van de bal werd op het juiste moment de diepte gezocht, Martijn wist met een goede pass Joep te bereiken die koelbloedig wist af te werken 0-1, binnen 1 minuut 0-1 dit beloofde veel voor het verdere verloop van de wedstrijd.
    Na de snelle openingstreffer bleef het veldspel van PSV goed, de bal bleef veelvuldig in de ploeg en men creëerde toch wel kleine kansjes. In de 6e minuut werd Excelsior voor de 1e keer dreigend, een vrije trap van een meter of 25 werd echter perfect gevangen door Kevin.
    Door goed druk te zetten verdiende PSV in de 11e minuut een corner, uit deze corner wist Jesse te scoren met een perfecte kopbal, 0-2
    Nog steeds bleef PSV een goed positiespel spelen, goed druk zetten en heel veel strijd leveren. Excelsior kwam er nog steeds niet aan te pas. Na weer een corner in de 18e minuut bleef Joris het best opletten en kon na een scrimmage voor het doel scoren, 0-3.
    Na de 0-3 werd het veldspel minder, hanteerde men weer vaker de lange bal en werd er teveel in de drukte gevoetbald en niet in de ruimtes. Excelsiors enige wapenfeiten waren een paar vrije trappen maar deze waren allemaal makkelijke ballen voor Kevin de keeper in de 1e helft.

De 2e helft gaf een meer gelijke strijd te zien, het voetbal werd beduidend minder, teveel werd de lange bal gespeeld, of bleef men te lang in de te kleine ruimte voetballen, en zocht men niet naar de openingen aan de zijkanten. Excelsior wist 1 keer te scoren in de 33 minuut maar was verder ook niet echt gevaarlijk, en als ze er al uit kwamen was het meestal een fout van PSV. Een 1-3 overwinning uit bij Excelsior is een mooie start van de competitie. Een wedstrijd met 2 verschillende helften maar een goed resultaat. En toch ook weer veel leermomenten waar de trainer zeker mee verder zal kunnen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport en zal men weer opnieuw moeten laten zien dat het goede spel steeds beter gaat worden.