5. Doelpunt

Jesper Uneken
  6. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vandaag de uitwedstrijd tegen JVOZ, spelend in Vlissingen. Dan ben je al kampioen, is het 20 graden en dan heb je een uitwedstrijd aan de Zeeuwse kust. Iedereen denkt dan aan een mooi uitje op een mooie zaterdag in mei. Behalve trainer Tim Wolf van PSV O13. Die verwacht toch dat het team scherp is. Het is de periode waarin het team nog veel wedstrijden moet spelen voor de echte prijzen. Dus elke mogelijkheid moet benut worden om beter te worden. Met als doel om de komende finales winnend af te kunnen afsluiten. Maar doe dat maar eens op 12/13 jarige leeftijd.

Op het veld is al snel duidelijk dat de spelers van PSV meer individuele kwaliteiten hebben als hun leeftijdsgenoten uit de provincie Zeeland. Maar de inzet van de Zeeuwse spelers is ontzettend groot. In de 7e minuut is het PSV dat op voorsprong komt uit een corner. De bal belandt in het vijfmeter gebied en iedereen probeert hem te raken. En ineens ligt de bal in het doel. Naar later zal blijken is het Thijn van der Meijs die de bal als laatste heeft geraakt. Met enkele uitbaraken blijft JVOZ gevaarlijk. Het is Livano Comenencia die de bal nog net voor de doellijn van PSV weet weg te halen. In de 18 minuut is het wederom een corner waaruit PSV weet te scoren. Ditmaal is het aanvoerder Luc Netten die de bal bij de eerste paal weet binnen te koppen. In de 29 minuut is het JVOZ die de aansluittreffer maakt met een afstandsschot dat over doelman Niek Schiks heen gaat. En dus JVOZ een goed gevoel geeft zo net voor de rust.

Meteen na rust stelt PSV weer orde op zaken. Het is Seb Loeffen die met een afstandsschot de doelman van JVOZ kansloos laat en de voorsprong weer vergroot tot een verschil van twee. Maar JVOZ geeft niet op en weet in de 42e minuut te scoren met een indraaiende corner die er bij de tweede paal invalt. In de 49e minuut is het Milan Govaers die verwoestend uithaalt en de voorsprong weer groter maakt voor PSV. Tegen het einde van de wedstrijd is het Ruben van Bommel die tot twee keer toe zijn doelpoging gestrand ziet worden door de doelman van JVOZ, maar de derde keer kan hij de bal bij Jesper Uneken krijgen die de bal beheerst binnen weet te tikken en de eindstand op 2-5 bepaald.

Geen grootse wedstrijd van PSV O13 vandaag, maar zoals gebruikelijk heeft trainer Tim Wolf toch weer positieve punten gezien. Hierop zal maandag tijdens de training weer uitgebreid op verder geborduurd worden. En zullen de boys klaar zijn voor de halve finale van het bekertoernooi, dinsdagavond. Heeft U dinsdagavond niets te doen, kom de boys van PSV O13 dan steunen op weg naar de bekerfinale. De wedstrijd is om half 7 op “De Herdgang” en de tegenstander is Sparta Rotterdam. Een mooie wedstrijd is gegarandeerd.