5-0
6 mei, 00:00
Sint Truiden D3 logo

PSV D3 speelde woensdagavond een oefenwedstrijd tegen het Belgische Sint Truiden. Geen onbekende tegenstander, want op 13 april werd er tijdens het (gewonnen) toernooi in Hoogstraten ook al tegen deze ploeg gespeeld. Het ging toen om de halve finale en Sint Truiden kon geen moment imponeren; woensdag in Eindhoven was het niet anders. Een reguliere 5-0 overwinning, verdeeld over drie helften van 20 minuten, was het eindresultaat. Geen wedstrijd die lang zal beklijven.

PSV begon zonder de geblesseerden Joey Konings en Roel van Linschoten en beschikte derhalve steeds over een 'zuinige' twee reserves op de bank. Reserves eerste helft Mink Peeters en Twan Demin. PSV start furieus en lijkt al in de eerste 8 minuten uit te lopen naar een monsterscore als er twee keer wordt gescoord. De eerste treffer is voor Matthias Verreth die woensdag weer helemaal op scherp stond. De voorbereiding van het doelpunt begint echter bij Ymanuel Hurkmans (in de tweede helft helaas toch weer met klachten aan de hak naar de kant) die vanaf de rechterkant goed doorzet en Mats Grotenbreg in stelling brengt. Mats levert een lage voorzet af die door Matthias beheerst wordt ingetikt: 1-0. Meteen vanaf de aftrap valt de tweede goal. Danté Rigo onderschept een pass van Sint Truiden, 'steekt' de bal prima binnendoor op Matthias die bijna in een vloeiende beweging de bal hoog over de keeper heen schiet: 2-0. Het spel van PSV in die eerste helft blijft verzorgd en de lijnen op het middenveld lopen bij vlagen uitstekend. Kansen komen er nog van Danté (hard schot) en Mats. Sint Truiden komt er goed beschouwd in het geheel niet aan te pas. Verdedigers Koen Vos, Ties van den Eijnde, Jeroen Swinkels en de al genoemde Ymanuel controleren alles; er valt niet één kans te noteren voor Sint Truiden (dat eigenlijk alleen achterin opvalt door de sterke nummer 3). Keeper Aaron van Engelen moet het vooral hebben van de terugspeelballen van zijn eigen verdedigers.

Tweede helft: wissels Giovanni Nicolaas en Ymanuel Hurkmans, Ieke Scheerhoorn in de goal.
    Er valt weinig te genieten en deze helft blijft dan ook doelpuntloos. Sint Truiden krijgt zelfs wat kansen en zorgt voor heuse momentjes van druk op het doel van Ieke. Het eerste opleefmoment is als Jeroen de bal op Mats speelt die vervolgens Mink in de diepte aanspeelt. Mink draait snel en kort en schiet goed in de hoek waar de bal een prooi voor de keeper is. Vlak daarna pegelt Twan net over, maar daarmee is eigenlijk alles over de tweede helft wel gezegd.

De derde helft met bankbeurten voor Zohair Labyad en de geblesseerde Ymanuel. PSV weet gelukkig weer te overtuigen met drie doelpunten. Het is wederom Matthias die de score opent als Jeroen goed doorzet op links. Ertem Bölükbas ontvangt daar de bal en schiet de bal richting doel waarin hij rechtstreeks dreigt te verdwijnen. Het is echter Matthias die het laatste zetje geeft: 3-0. Tussendoor wordt nog een mooie combinatie tussen Mink en Matthias onterecht als buitenspel afgefloten, maar daarna is het opnieuw Matthias die uit een corner van Gio droog inkopt: 4-0. Het vijfde doelpunt is fraai. Een prettige combinatie tussen Matthias en Mink resulteert in een steekpass op de vertrekkende Mats die prima zijn tegenstander afschudt en de bal langs de keeper lobt: 5-0. Bijna wordt het nog 5-1 als een bal van Sint Truiden pardoes op de lat uiteen ketst.
    Een lekkere doordeweekse voetbalavond kortom. Komend weekend vrij, hopelijk kunnen er daarna nog wat (doordeweekse) wedstrijden op de kalender komen. Want een voetballer zonder wedstrijden is als een cabaretier zonder podium. Misschien kunnen we nog eens tegen de D2 van SC ’t Zandt spelen?