Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting.

Wedstrijdverslag

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Vitesse op het programma. Voor PSV was het belangrijk om de drie punten in eigen huis te houden om zo toch nog de aansluiting te houden met de top vier.

De O19 begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in de derde minuut al in een 1-0 voorsprong. Door het goede druk zetten van Noni Madueke, speelde de Vitesse-verdediger de bal te kort op zijn medespeler, waardoor de Engelsman kon profiteren en de bal in het doel werkte. De thuisploeg ging na de vroege voorsprong door en wilde deze uitbouwen. Een vrije trap op de rand van de zestienmeter werd door Nigel Thomas over de muur gekruld, maar de doelman van Vitesse bracht knap redding. In de tiende minuut was het wederom de sterk spelende Madueke die zijn tegenstander passeerde op de achterlijn en zo de vrijstaande Shurandy Sambo aanspeelde. Deze twijfelde niet en schoot in de verre hoek raak: 2-0! Hierna krijgt PSV nog een aantal mogelijkheden om de score uit de breiden. En het volgende doelpunt viel dan ook in de 29e minuut. Na weer een mooie actie van Madueke werkte een verdediger van Vitesse de bal in het eigen doel. En zo zocht PSV O19 de rust op met een verdiende 3-0 voorsprong.

De wedstrijd leek gespeeld en in de tweede helft wisselde PSV wat spelers en had Vitesse de macht niet om er nog een wedstrjid van te maken. PSV creerde nog een aantal kansen via Kreekels (kopte in de handen van de keeper) en de debuterende Ledezma. Die na een mooie aanval had kon uithalen vanaf de zestienmeter, maar de doelman kon de bal tot een hoekschop verwerken. De verdediging van PSV heeft deze wedstrijd niet weggegeven en zo bleef het bij 3-0 op De Herdgang.

De eerstvolgende wedstrijd in op zaterdag 13 april tegen Ajax. De aftrap is om 14.30 uur op Sportcomplex De Toekomst.