sc Heerenveen JO15-1 logo

Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

O15 laat kans op zege liggen

Na twee krappe nederlagen op rij (4-3 tegen Utrecht en 2-1 tegen Ajax voor de beker) trad PSV O15 weer eens op de eigen De Herdgang aan. Met Heerenveen trof het de hekkensluiter op de ranglijst. In de uitwedstrijd had PSV de nodige moeite om de volle winst mee naar Brabant te nemen. Dankzij een goal van Iggy Houben slaagde het daar net in. Kortom: ook deze wedstrijd moest het team van trainers Edwin de Wijs en Anthony Lurling weer volle bak er tegenaan.

PSV begon sterk en al in de eerste minuut zag Sven Simons zijn schuiver naast gaan. Niet veel later schoof ook Ruben van Bommel de bal voorlangs vanuit kansrijke positie. Omdat de eindpass bij de thuisploeg vaak net onvoldoende verzorgd was, duurde het tot de dertiende minuut voordat PSV op voorsprong kwam. Na een afgeslagen corner bezorgde Luc Netten de bal bij Iggy Houben die in een melée van spelers er toch in slaagde de bal in de verre hoek te krullen: 1-0. In de twintigste minuut kopte Yaël Gil y Muinos uit een vrije trap van Sven de 2-0 binnen, maar helaas werd deze treffer vanwege buitenspel geannuleerd. Na 22 minuten spelen werd Heerenveen voor de eerste keer gevaarlijk na Eindhovens balverlies rond de middenlijn. De kans werd om zeep geholpen, maar drie minuten later was het wél raak toen de Friezen optimaal profiteerde van een fout in de opbouw van PSV: 1-1. Voor rust kreeg PSV nog twee mogelijkheden om alsnog met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar beiden leverde geen treffer op.

Ook na rust was PSV de ploeg met het meeste balbezit en de meeste kansen. Ruben van Bommel en Iggy Houben zetten beide elkaar een keer vrij voor het doel, maar de bal wilde er niet in. En als de doelman al gepasseerd werd, dan hadden de gasten het geluk dat twee schoten van Iggy op de paal belandden. Ook keerde de doelman schoten van de Friezen van Jaivy Lourens en Iggy en gingen schoten van Luc Netten en Yaël naast. Heerenveen loerde in de tussentijd op de counter en het was dat Luc attent verdedigde in de 53e minuut om verder gevaar van Heerenveen in te dammen. De grootste kans was nog voor PSV toen Ruben de bal halverwege Heerenveen helft afpakte en Jaivy wegstuurde. Maar Jaivy zag zijn schot gekeerd worden door de doelman.

Zo werd er niet meer gescoord in de tweede helft en eindigde het duel in een gelijkspel. Daarmee deed PSV zichzelf te kort gezien het aantal kansen en mogelijkheden. Volgende week volgt het uitduel tegen Ajax. En daar hebben we nog iets recht te zetten.