2x
    Joep Vermeulen

Robin van Duiven

PSV O13 verdiend langs ADO Den Haag

Een goed spelend PSV O13 heeft een verdiende overwinning geboekt op ADO Den Haag. Op de eigen Herdgang werd met 3-1 gewonnen. Een terechte zege, al had de score hoger uit kunnen vallen.

De Eindhovenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Zo kopte Robin van Duiven al snel op de lat en had Joep Willems halverwege de eerste helft de mogelijkheid om een-op-een met de doelman te scoren. Vlak voor rust werd de Eindhovense overmacht eindelijk in de score uitgedrukt. Een doorgeschoten voorzet van Raf van de Riet belandde bij Jayden Ettienne. De rechtsbuiten bracht de bal perfect terug, waarna Robin van Duiven binnen kon koppen. Met een 1-0 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

De tweede helft was amper begonnen of PSV kon opnieuw juichen. Een fout in de Haagse defensie zorgde ervoor dat Joep Willems vrije doortocht kreeg. Zijn poging werd knap gekeerd door de doelman, maar de rebound was een prooi voor Joep Vermeulen. De middenvelder plaatste de bal van 25 meter, buiten bereik van alle spelers, in het lege doel. Van ADO was tot dusver nog niks gezien, maar toch kwamen de Hagenezen na vijftig minuten terug in de wedstrijd. Een corner werd binnen gekopt, waardoor de spanning weer terug in de wedstrijd was. Toch herstelde PSV de marge van twee goals razendsnel. Na een voorzet van Joep Willems en twee slimme overstapjes belandde de bal bij Joep Vermeulen. De middenvelder kapte zijn tegenstander uit en passeerde voor de tweede keer deze wedstrijd de ADO-doelman. PSV kwam niet meer in de problemen en creƫerde nog een aantal goede kansen, maar de 3-1 uitslag was meer dan verdiend.

Aanstaande woensdag staat de volgende opdracht voor PSV O13 op het programma. In het KRAS Stadion speelt de ploeg van Hidde van Boven dan in de halve finale van de beker tegen FC Volendam.

Daan van de Brande; Olivier Lizurej, Thijs Jansen, Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen, Zaid El Bakkali, Junior Poortvliet (53/Dayen Geerts); Jayden Ettienne, Robin van Duiven, Joep Willems (60/Rayan Belhadj.