Kees van Lindert

Mathijs Tielemans

O17 boekt mooie zege op Feyenoord

De weersomstandigheden waren geschikt voor een mooie pot voetbal tussen PSV O17 en Feyenoord O17. En dat was ook te zien op het veld. Er stond een team, een team dat voor elkaar wilde vechten voor elke meter. De ploeg was fel en fanatiek en ze maakten elkaar beter, een genot voor het oog.

O17 wilde vandaag een goed resultaat neerzetten. Zeker ook met het oog op woensdagavond, wanneer er wederom naar Rotterdam wordt afgereisd voor de halve finale van de beker. Er moest vertrouwen getankt worden en in de eerste twintig minuten werden dan ook meteen kansen gecreëerd, maar deze werden helaas gemist. Na 37 minuten werd een aanval over links uitverdedigd door Feyenoord, maar kwam de bal voor de voeten van Kees. Die nam de bal in een keer op zijn slof van buiten de zestienmeter en de bal belandde keihard tegen de touwen. Wat een goal en wat een ontlading. Iedereen rende naar elkaar om te delen in de vreugde.

In de rust werden de neuzen weer in dezelfde richting gezet voor zover dat nodig was. In de tweede helft ging PSV door waar het in de eerste helft mee eindigde. Na vijf minuten te hebben gespeeld werd een corner door Feyenoord weggekopt, Naïm bracht de bal direct terug in de zestienmeter en Mathijs toornde hoog boven alle verdedigers uit en kopte de 0-2 binnen. PSV probeerde daarna mee te scoren, maar ook Feyenoord kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar doelman Peter stond zijn mannetje. Na 84 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en boekte we een mooie zege in Rotterdam.

Met een zak vol vertrouwen stapten we in de bus om woensdag terug te gaan voor de halve finale in de beker. Daar zal Feyenoord wederom verslagen moeten worden om het seizoen nog wat glans te geven.

Strijbosch, Puts, Arts, Landfeld, Tielemans, van Lindert, de Schutter (66/Jimenez), Daniels, Matoug (78/Beumer), Fofane (71/Pigmans).