1-1
6 april, 12:00
Feyenoord JO14 logo

Gelijkspel in Rotterdam

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma voor PSV O14. De vijfde keer dit seizoen dat beide teams elkaar treffen. Beide teams zijn dan ook zeer zeker aan elkaar gewaagd, spektakel is altijd wel verzekerd in deze wedstrijden. Het veld was niet geweldig, het was zo veel gesproeid dat de plassen er nog op stonden. Dit was in het voordeel van Feyenoord dat fysiek gewoon sterker is dan PSV. PSV daartegen moet het meer van het voetbal hebben, maar dat zal op dit veld moeilijk gaan worden. Zoals vooraf verwacht werd het dan ook een moeilijke wedstrijd voor de gasten uit Eindhoven. Feyenoord was de betere ploeg, voor PSV was het niet meer dan tegenhouden vandaag. Dat PSV toch met een 1-1 stand terugging naar Eindhoven mag je dan ook een klein wondertje noemen.

Zoals verwacht had PSV moeite met het veld. Goed voetbal was niet mogelijk, dus werden er door beide teams veel lange ballen gespeeld. Het fysiek duel dat dan volgde was meestal winst voor de Rotterdammers, simpel omdat ze sterker zijn. Met enkele goede reddingen wist PSV-doelman Bart Hamers toch zijn doel schoon te houden. In de laatste minuut van de eerste helft was Bart al wel gepasseerd, maar wist Jason van Duiven de bal nog van de lijn te werken. PSV daartegen was meer tegen zichzelf aan het vechten dan tegen de tegenstander. Zelfs de bal twee keer naar dezelfde kleur spelen was al moeilijk. Toch stond het scorebord tijdens de rust nog steeds op 0-0.

Het plan van PSV was om in de tweede helft de ruimtes nog kleiner te maken, en zo Feyenoord te stoppen. In de 45e minuut dan toch het te verwachten doelpunt voor Feyenoord. Slordig uitverdedigen op het middenveld, met als gevolg te snel balverlies. Uit deze omschakeling wisten de Rotterdammers te scoren. Feyenoord bleef naar dit doelpunt de bovenliggende partij, maar PSV toonde iets meer strijd en agressie en kwam nu ook een paar keer voor het doel van Feyenoord. Jason bracht wederom een keer redding door de bal van de doellijn weg te halen. In de 60e minuut werd Jason vanaf eigen helft weggestuurd. Met een geweldige rush overbrugde hij de helft van de Rotterdammers. Hij is net iets sneller dan iedereen en komt zo een-op-een met de doelman. Met een weergaloze stift geeft hij de doelman het nakijken en maakte hij met een wereldgoal. De laatste tien minuten van de wedstrijd golfde het spel op en neer, omdat beide teams op jacht gingen naar de winst. Met wat geluk waren er zelfs mogelijkheden voor PSV om de winst te pakken, maar dat gold ook voor Feyenoord. Beide teams wisten echter niet meer te scoren en eigenlijk kunnen we wel zeggen dat PSV met een gestolen punt terugging richting Brabant.

Volgende week komt AZ O14 op bezoek. Een belangrijke wedstrijd want de Alkmaarders hebben een punt meer dan PSV, dus zal er gewonnen moeten worden.