2-1
6 april, 00:00
PSV A1 logo
NAC Breda A1 logo

De een wil bovenin meedoen de ander wil degradatie voorkomen. De wedstrijd begint goed en na 90 seconden staat het 1 – 0 door een doelpunt van Albian na een mooie aanval via Rayhi, Sanoh en Vloet. Verdiend dus maar een wedstrijd duurt 90 minuten ipv seconden. Na het doelpunt is het spel slordig, geen goede aannames, passes verkeerd en geen scherpte. En zo kan het dus gebeuren dat NAC ondanks dat het geen kansen krijgt toch na een half uur op 1 - 1 komt door een vrije trap op de middellijn die niet goed verwerkt wordt in de achterhoede en de nummer 10 weet met het hoofd de gelijkmaker te scoren. Onnodig.
    De ruststand is 1 – 1.
    Na de rust willen we toch het verschil maken. We zijn sterker, maar dat waren we voor de rust ook al, en na 8 minuten mag Clint een corner nemen. Hij slingert de bal voor de goal en daar is Albian er als de kippen bij en als een echte spits kopt hij de 2 – 1 tegen de touwen. Dan loopt de strijd langzaam verder, NAC kan niet en PSV doet het niet. Vanaf de tachtigste minuut gaat het opeens snel. NAC zoekt wat meer de aanval en PSV krijgt in de laatste tien minuten de kans om niet een of twee maar wel zeker vijf doelpunten te maken. De mooiste kansen worden om zeep geholpen of de paal staat in de weg. Uiteindelijk fluit de scheids af en staat het nog steeds 2 - 1. De drie punten zijn binnen. In de kleedkamer komt de uitslag van de concurrent binnen. 2 - 1 verlies voor Feijenoord. Met nog vijf finales staan we nu drie punten voor op de rotterdammers. Volgende week op dinsdag de halve finale voor de beker tegen Ajax A2 en op zaterdag voor de competitie weer naar Amsterdam voor de competitie. Succes.
    Oh ja, tis maar om te weten. Aston Villa heeft de NextGen gewonnen en Sporting Portugal is derde geworden. Toevallig twee ploegen die wij in de poule als tegenstander hebben gehad.

Bertrams, van Vlerken, Kardes, Hendrix, Heesakkers, Noor (86e Rommens), Sanoh, Leemans, Muzaqi (76e Jakobsen), Vloet, Rayhi (67e Antonio).