2-1
5 december, 00:00
PSV D2 logo
Roosendaal D1 logo

PSV D2 speelde vandaag de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft thuis tegen Roosendaal D1. In de openingswedstrijd van het seizoen had PSV het niet makkelijk en werd de ploeg uit Roosendaal pas in het laatste kwartier met 0-4 verslagen. In de kleedkamer werd het team van Twan Scheepers vandaag verrast door een optreden van Ali B., die voor de wedstrijdbespreking voor iedere speler een eigen rap had. Aangemoedigd door Ali gingen de spelers het veld op.

Al snel in de wedstrijd wordt duidelijk dat de tegenstander met een positieve instelling naar de Herdgang is gekomen. De ploeg uit Roosendaal komt niet alleen om PSV tegen te houden, maar wil zelf ook voetballen en doet dat ook goed. Het eerste kansje na 5 minuten is dan ook voor Roosendaal. De inzet wordt echter goed verdedigd. Het volgende kwartier gebeurt er niet veel. PSV komt niet aan voetballen toe en dat is de verdienste van Roosendaal dat goed en snel druk zet en prima meevoetbalt. De ploeg uit Roosendaal lijkt op voorsprong te komen als een vrije trap van 25 meter hard en hoog op het doel wordt geschoten. Met een geweldige redding voorkomt Ieke Scheerhoorn een achterstand. Pas na 20 minuten creëert PSV zijn eerste kans. Matthias Verreth zet voor en Zohair Labyad ziet zijn inzetten tot twee keer toe geblokt worden door verdedigers. Een minuut later is het dan toch Roosendaal dat na een snelle uitval op een verdiende 0-1 voorsprongm komt. PSV lijkt wakker geschud want 2 minuten later is het al weer 1-1 als Matthias een corner van Mink Peeters steenhard inkopt. Kort na deze gelijkmaker stuurt Matthias Joey Konings diep, maar Joey weet met zijn voorzet net niet de meegelopen Giovanni Nicolaas en Zohair te bereiken. Kort voor rust is er nog een mogelijkheid voor Roosendaal maar het schot gaat gelukkig voor PSV voorlangs. Ruststand 1-1.

Ook in het begin van de tweede helft heeft Roosendaal een licht overwicht zonder overigens echte kansen te creëren. Dat doet PSV eerst ook niet, maar halverwege de tweede helft komen er toch wat mogelijkheden en zien we af en toe een goede combinatie. Eerst is Matthias dichtbij als hij na een snelle een-twee met Gio net een teenlengte te kort komt om af te ronden. Enkele minuten later is er een echte kans voor Matthias na een uitstekende pass van Zohair. De keeper verkleint zijn doel echter goed en blokt het schot van Matthias. Niet veel later een identieke situatie: de inleiding is nu van Mink en opnieuw wordt Matthias gestuit door de goed uitkomende keeper. Het begint er steeds meer op te lijken dat de ploeg uit Roosendaal een, overigens niet onverdiend, punt uit Eindhoven gaat meenemen. Net als vorige week geven de mannen van Twan Scheepers echter niet op. Het spel mag dan niet altijd even goed zijn vandaag, inzet is er wel. Het is Mink die dit keer redding brengt. Op de zestienmeter kapt hij zijn tegenstander uit en schiet hij de bal prachtig in de bovenhoek: 2-1. De vreugde en opluchting in het PSV-kamp zijn groot. Na deze treffer zijn er nog kleine mogelijkheden voor Mink en voor D3-speler Jordan Teze en houden we verder nog even de adem in bij twee vrije trappen van Roosendaal. Gescoord wordt er echter niet meer. Een moeizame overwinning dus voor PSV, maar gelukkig leveren die ook 3 punten op. Complimenten aan tegenstander Roosendaal dat PSV voetballend de beste tegenstand bood tot nu toe in de competitie.