0-4
5 november, 00:00
Cortgene/JVOZ D2 logo
PSV D2 logo

Vandaag zal bij de meeste al de wekker op 6.00 uur zijn gezet. De uitwedstrijd tegen JVOZ uit Vlissingen staat namelijk op het programma. Aanvangstijd 10.00 uur. JVOZ is na een goede competitiestart afgezakt naar de middenmoot en dit team bestaat ook uit spelers allemaal uit het geboortejaar 2000. Deze keer staan we dan ook eens qua lengte niet een keer direct achter. Vanaf de aftrap zijn de intenties van PSV duidelijk. Via verzorgd voetbal, via de as de aanvallers bereiken. Nadat de inmiddels bekende yell “hup PSV” heeft geklonken ontstaat er de eerste kans voor PSV. Remco wordt goed gelanceerd, maar het schot komt bij de keeper in de handen. Even later een gevaarlijke steekbal van JVOZ, maar Edson komt goed uit het doel. De scheidsrechter fluit wat pietluttig en Jay krijgt na een minuut of zeven voor even vasthouden een gele prent. Dit kan zo nog voor sommigen een dure trip gaan worden als zo snel geel gegeven wordt. Gelukkig voor PSV blijft het bij deze prent, JVOZ moet er in het verdere verloop nog 3 (overdreven) gele kaarten incasseren in een overigens zeer sportieve wedstrijd. De KNVB pot is weer gespekt zullen we maar zeggen. Maar dit even terzijde. PSV neemt het initiatief in de wedstrijd en in de 9e minuut wordt Yasin middels een mooie aanval de diepte in gestuurd. Yasin heeft goed gekeken en legt de bal goed terug op Arne die de 1-0 binnenschiet. Al snel is duidelijk dat dit JVOZ PSV geen pijn kan doen. Het is dus zaak om snel afstand te nemen. Nadat Yasin via de linkerkant een paar maal gevaar heeft gesticht, komt PSV in de 16e minuut op 2-0. Davy stuurt Remco de diepte in en zijn voorzet op Greg, of was het een bewuste trap, valt bij de tweede paal binnen. Nog voor de rust valt er een schot op de lat te noteren van Davy. De ruststand blijft zo 2-0. Kon JVOZ in het begin van de eerste helft nog wat terugdoen, in de tweede helft wordt de tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd. PSV is voornamelijk in balbezit en laat de bal goed door de gelederen gaan. JVOZ concentreert zich verder om de schade beperkt te houden en zet dan ook geen druk naar voren. Dit leidt na een minuut of 7 in de tweede helft tot de 3-0. Remco die de aanval opzet vindt Greg. Greg legt weer terug op Remco die hem vervolgens onberispelijk in de linkerbenedenhoek schiet. Goede treffer na een mooie aanval. Vervolgens krijgt PSV nog enige kansen en is het tweemaal Sem die dichtbij een treffer is. Ook Niels komt dreigend voor de goal, maar zijn schot gaat over. Tien minuten voor tijd krijgt Niels zijn treffer toch. Nadat hij zichzelf middels een mooie actie vrijspeelt, schiet hij hem op dezelfde beneden hoek als Remco voorheen. Deze 4-0 is tevens de eindstand, maar geeft het krachtsverschil van vandaag maar gedeeltelijk weer. Nadat eerstvolgende concurrent UNA vorige week tegen een nederlaag aanliep, was het vandaag de beurt aan directe achtervolger FC Den Bosch dat het onderspit moest delven bij de Baronie. Hierdoor bedraagt de voorsprong op de eerste achtervolgers inmiddels 6 punten. Volgende week een interessante ontmoeting tegen UNA dat samen met Willem II en Den Bosch op 6 punten volgt.