6. Doelpunt

Mido Hamelynck
  7. Wedstrijdverslag

PSV vermorzelt Dordrecht

PSV speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Dordrecht. De wedstrijd weerspiegelde de resultaten van beide teams in de eerste competitieronden, getuige de uitslag: 7-0.

PSV was dominant en controleerde de gehele wedstrijd, al werd dat geruime tijd niet in de score tot uitdrukking gebracht. Er was al ruim een half uur gespeeld toen PSV de score wist te openen. ‘Gelegenheids’ centrale verdediger Koen zette gelegenheidsrapper Jamal voor de keeper, die op zijn gemak een hoek kon uitkiezen, 1-0. PSV ging met die bescheiden score de rust in.

PSV kwam echter scherper de kleedkamer uit met de opdracht meer goals te maken. En dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Binnen 5 minuten schoot Jaivy op aangeven van Shi-jon hard cross de 2-0 binnen, een minuut later gevolgd door de 3-0 van Ruben die gedecideerd binnen schoot toen Jamal hem op de keeper afstuurde. De 4-0 kwam vervolgens op naam van Chahid na een goede assist van Seb. En de 5-0 was misschien wel de mooiste van de middag, al was het maar omdat die afweek van alle overige goals die allemaal uit een combinatie voortkwamen. PSV liet zien ook razendsnel te kunnen counteren na balverlies van Dordrecht. Vanaf eigen helft stuurde Sven met een geweldige pass Mido richting het doel van Dordrecht. De spits schudde op kracht en snelheid 2 verdedigers van zich af en verschafte zichzelf vrij baan richting de goal van Dordrecht, waarna hij de uitlopende keeper vanaf de rand van het strafschopgebied verschanste met een beheerst en bekeken balletje in de rechterhoek, 5-0. Shi-jon, eerder al goed voor een assist bij de 2-0, maakte vervolgens ook nog zelf 2 goals, 6-0 na een voorzet van Mido, en de 7-0 schoot hij beheerst binnen na een assist van Sven.

Een prima overwinning voor O16, dat tot nu toe alle thuiswedstrijden met 7-0 wist te winnen. Nu de uitwedstrijden nog. PSV speelt dinsdag a.s. om 17:00 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen FC Twente.