3. Doelpunt

Eus Waayers
  4. Wedstrijdverslag

Winst op Varkenoord

PSV O14 wist afgelopen zaterdag de drie punten mee naar Eindhoven te nemen, met een verdiende overwinning op het mooie nieuwe complex van Feyenoord.
    In de eerste helft was PSV heer en meester over de Rotterdammers, met goed voetbal en zeer doelgericht scoren wist PSV de rust te bereiken met een 0-3 voorsprong. In de tweede helft was het Feyenoord dat met veel meer opportunisme ging spelen en de druk probeerde op te voeren op de PSV-defensie. Maar de defensie van PSV stond als een huis en gaf geen krimp. In het tweede gedeelte van de tweede helft wist zelfs PSV nog gevaarlijk te worden met snelle uitbraken, maar doordat Feyenoord niet verder kwam dan één doelpunt werd het nooit echt billenknijpen voor de boys uit Eindhoven.

PSV begon goed aan de eerste helft en was vanaf minuut één de bovenliggende partij. In de derde minuut was PSV al gevaarlijk, maar was het Waayers die voor open doel een 100% kans miste. Drie minuten later was het wel raak, een goede voorzet van aanvoerder van de Riet werd laag binnengeschoten door Verkooijen. In de zestiende minuut mag Van de Riet een vrije trap nemen vanaf de rand van de zestienmeter. Perfect laag over de grond, door de muur heen wist Van de Riet te scoren. In de 18e minuut weet centrale verdediger Kuhn de bal over de defensie van Feyenoord te krijgen. Met een lopje weet Waayers de bal binnen te krullen. Het rendement van de kansen was groot vandaag bij PSV. Door zuiver en goed af te werken kon de ploeg met een mooie voorsprong gaan rusten. Feyenoord wist daarentegen niets in te brengen tegen een goed PSV.

Schijnbaar had het gedonderd in de kleedkamer bij de Rotterdammers, want Feyenoord kwam heel anders uit het kleedlokaal. Met lange ballen probeerde men hun fysiek sterke spits te bereiken, maar echt gevaarlijk werden ze hier ook niet mee. Maar de druk zat erop, PSV gaf echter geen krimp. In de 48e minuut wist Feyenoord toch een treffer te maken, door een schuiver waar niemand zijn voet meer tegenaan kon krijgen. Langzaam kwam PSV weer beter in de wedstrijd, met enkele snelle uitbraken wisten ze zelfs nog enkele keren gevaarlijk te worden. Beide Partijen kwamen echter niet meer tot scoren. Zodoende kon PSV de drie punten mee naar Eindhoven nemen.

Al met al een goede wedstrijd voor de Eindhovenaren, je kansen benutten en niets weggeven dan komen de drie punten vanzelf. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma.

Janssen; Jansen, Bos, Kuhn (56/Bakkali), Van de Riet; Quispel, Vermeulen, Verkooijen; Waayers (68/Oesterholt), Van Duiven (47/Bouhoudane), Etienne (50/Bawaah)