Feyenoord Rotterdam N.V. JO13-1 logo

Sami Bouhoudane

Isaï Middag

Gelijkspel in spannende topper

Na drie gewonnen duels heeft PSV O13 voor de eerste keer puntverlies geleden. In Rotterdam kwam de ploeg tot twee keer toe op voorsprong tegen Feyenoord, maar kreeg het vlak voor tijd de gelijkmaker tegen.

Hoewel de Eindhovenaren twijfelend begonnen, kwam na tien minuten wel de openingstreffer op het bord. Sami Bouhoudane ging op de flank zijn tegenstander voorbij en kreeg via een kluts de bal terug voor zijn voeten. Voor de spits was het een koud kunstje deze rustig binnen te schuiven. Even later kreeg Gino Verhulst nog een kans om de score te verdubbelen, echter was zijn schot te slap om de doelman te verrassen. PSV O13 stond achterin goed gepositioneerd, maar kreeg halverwege de eerste helft toch een tegentreffer te verwerken. Een middenvelder van Feyenoord kwam vrij en schoot de bal van grote afstand binnen. Omdat het beide ploegen in het verloop van de eerste helft niet lukte nog kansen te creëeren, gingen beide teams met een 1-1 stand de kleedkamer in.

Na rust opende PSV O13 sterk. De ploeg kreeg via Sami Bouhoudane, Isaï Middag en Joep Willems enkele goede kansen, maar verzuimde de trekker over te halen. Isaï Middag deed dit uiteindelijk, vijf minuten voor tijd, wel. De middenvelder speelde zichzelf knap vrij en schoot de bal hard achter de Feyenoord-doelman. Direct vanaf de aftrap wisten de Rotterdammers echter weer op gelijke hoogte te komen, toen PSV de bal achterin niet wegkreeg en de spits geheel vrijstaand kon binnentikken. PSV drong hierna nog aan, maar het lukte de ploeg niet meer om nog écht gevaarlijk te worden. Zodoende moesten de Eindhovenaren genoegen nemen met een puntendeling.

Voor PSV O13 betekent dit dus, na een mooie en spannende wedstrijd, een puntendeling tegen Feyenoord. Dinsdag speelt de ploeg de volgende topper, als het op bezoek mag bij Ajax (aftrap 18:15 uur).

Stijn Kuijsten; Imran Yachou (35/Yalen Meulendijks), Michael Bresser, Steyn Mussche, Rens Boon; Benjamin Khaderi, Isaï Middag, Boet Mulders (58/Jari Horsten); Joep Willems (50/Pieter van der Beek), Sami Bouhoudane, Gino Verhulst.