PSV O17 logo

2x

Dylan Hopman

Doelpuntrijk gelijkspel in Groningen

Na het gelijkspel van vorige week tegen NEC, volgde vandaag opnieuw een remise: 3-3 in en tegen Groningen. Een gelijkspel waar het voor PSV O17 lang niet naar uitzag.

Na een goed begin van de Eindhovenaren scoorde Milan van de Riet, na een schitterende assist van Iggy Houben. Het leek het begin van een eenvoudige middag, maar het liep anders. Gaandeweg de eerste helft kwam er meer druk van FC Groningen, wat resulteerde in een kopbal en schot op de paal. Toch leidde PSV bij rust met 0-1.

Na rust leek PSV de score te verdubbelen, maar Iggy Houben had het vizier net niet scherp genoeg staan na een combinatie met D’Leanu Arts en Dylan Hopman. Waar PSV vergat de 0-2 te maken, wist FC Groningen het doel wel te vinden. Binnen vijf minuten wist het de stand om te buigen naar 2-1, werk aan de winkel voor de jongens uit Eindhoven. Het creëren van kansen lukte niet, in tegenstelling tot FC Groningen. Na 71 minuten was de stand zelfs 3-1. Een kleine vijf minuten later zorgde Dylan Hopman voor de aansluitingstreffer. Een schot van buiten de zestienmeter werd van richting veranderd door een verdediger van FC Groningen, wat de doelman kansloos maakte: 3-2. PSV ging op jacht naar meer. Daarbij werd het niet geholpen door de scheidsrechter, die zijn stempel op de wedstrijd drukte door Nawaaz Landfeld met twee geel binnen tien seconden van het veld te sturen wegens commentaar op de leiding.

Toch liet PSV het er niet bij zitten en werd het beloond voor het blijven werken. In de 92e minuut draaide Mohamed Nassoh een vrije trap de zestien in en wist de vrijstaande Milan van de Riet te vinden die moeiteloos zijn tweede van de middag maakte. Enerzijds ontlading, met een man minder toch nog een punt pakken, anderzijds teleurstelling omdat er meer in had gezeten.

Komend weekend hebben de jongens een week rust, daarna wacht Sparta Rotterdam: zaterdag 19 oktober om 12.00 uur in Rotterdam.