1-5
5 oktober, 00:00
FC Dordrecht C1 logo
PSV C1 logo

Na twee-en-een halve week geen competietiewedstrijd te hebben gespeeld, trad de C1 dit weekend aan tegen Fc Dordrecht. Vorig weekend was het immers bekervoetbal (1-2 winst op Excelsior) en het weekend daarvoor verbleef het team in Engeland voor een internationaal toernooi (3e plaats behaald).

Fc Dordrecht dus. Het team had na 3 wedstrijden "volle bak": 1 gewonnen, 1 gelijk en 1 gewonnen. En PSV miste wat spelers. Ruud was nog geblesseerd, Lars viel in de warming up uit, en Robin en Justin deden met de B-jeugd mee. Precies zoals PSV wil: spelers laten voetballen tegen maximale weerstand. Daarnaast was Amar nog niet 100% fit. Dit betekende een basisplaats voor 2 spelers van de C2: Davy van den Berg en Remco Evenepoel.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras in het stadion van Fc Dordrecht. Vanaf het eerste fluitsignaal nam PSV het initiatief. Dit leidde in de 6e minuut tot een grote kans voor spits Cody Gakpo die op de uitgestoken voet van de keeper stuitte. PSV had het meeste balbezit maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Dordrecht loerde op fouten van de Eindhovense ploeg en hanteerde veelvuldig de lange bal.

In de 25e minuut kwam PSV op voorsprong toen het een gemakkelijk gegeven penalty kreeg. Remco Evenepoel werd bij een voorzet van Yasin Aalillou licht in zijn rug geduwd, maar voor de scheidsrechter voldoende om naar de stip te wijzen. Armando Obispo posteerde zich achter de bal en schoot beheerst raak: 0-1. PSV kon de voorsprong niet lang vasthouden want 2 minuten later hamerde Dordrecht een vrije trap van 18 meter binnnen. Omdat PSV de mogelijkheden die het kreeg onbenut liet, gingen de 2 ploegen met 1-1 rusten.

In de 2e helft had PSV een droomstart. De bal kwam in de 37e minuut na een prima aanval over meerdere schijven terecht bij de ingevallen Amar CatiƧ die vervolgens Cody Gakpo in staat stelde de 1-2 op het scorebord te brengen. Twee minuten later was het wederom Amar die na een actie de bal voorgaf bij de tweede paal waar Remco Evenepoel knap de bal binnenschoot: 1-3.

De ban was gebroken en PSV liet de bal goed en makkelijk rondgaan. Wachtend op de volgende kans. En die kwam in de 52e minuut toen Leandro Fernandes met een fluwelen steekpass Cody vrij voor de keeper zette, deze vervolgens omspeelde en simpel 1-4 scoorde.

Het slotakkoord was voor Yasin Aalillou die in de 62e minuut na (wederom) een actie van Amar bij de eerste paal de 1-5 scoorde. Helaas belandde even later een kopbal van Yasin op de binnenkant van de paal na een prima corner van Leandro.

Zo eindigde de wedstrijd in een ruime overwinning die absoluut niet geflatteerd was. Een mooi en prima resultaat van een erg jong team dat vandaag op het veld stond!

Arne Lekens (55' Kyan van Dorp); Baggio Wallenburg, James Fofana, Armando Obispo (c) (35' Amar CatiƧ), Jordan Teze; Gaetan Bosiers, Davy van den Berg (50' Joey Verhoeven), Leandro Fernandes; Yasin Aalillou, Cody Gakpo, Remco Evenepoel.