5. Doelpunt

Onesime Zimuangana
  6. Wedstrijdverslag

Overtuigende start voor PSV O15

Op deze eerste zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. En dat was dankzij de corona-uitbraak lang geleden. De tegenstander van vandaag op PSV Campus De Herdgang was Vitesse. De Arnhemmers wonnen vorige week overtuigd voor de beker bij DHC met 0-6. PSV zelf speelde Quick Boys van de mat en stuurde de Katwijkers met 12-0 terug naar huis.

PSV startte fel en had binnen de minuut al meteen een grote kans. Maar de eindpass van Onesime Zimuangana op Wessel Kuhn was net niet op maat. Twee minuten later kwam de openingstreffer alsnog op het bord. Sami Bouhoudane zette druk op de keeper van Vitesse die de bal verspeelde. Onesime pikte de bal op en stelde Sami in staat de 1-0 te scoren. PSV bleef na de snelle openingstreffer de betere ploeg en zette iedere keer vroeg druk. Nadat Floris Bos een corner van Nicolas Verkooijen op de paal had gekopt, vergrootte Sven van de Plas in de 19e minuut de voorsprong. Letterlijk steeg hij boven iedereen uit en kopte zo een corner van Raf van de Riet binnen. Vitesse loerde op de counter en was halverwege de eerste helft een keer gevaarlijk. Het was echter vooral PSV dat dicteerde. Miraculeus voorkwam de Vitesse-keeper met behulp van de paal een derde Eindhovense treffer toen Wessel als eindstation diende na een goede actie van Raf. Een minuut later was het wel raak en waren de rollen omgedraaid. Wessel bereikte met een hoge bal Raf die de bal aannam, over zijn tegenstander tikte en vervolgens snoeihard de bal diagonaal hard en hoog de bal binnenschoot. Wat een mooie treffer!

Na rust bleef PSV op zoek naar meer treffers. Onesime had al snel een grote kans te pakken, maar de keeper kon redding brengen. Het was Peter Quispel die in de 52e minuut het krachtsverschil uitdrukte in een doelpunt. Hij kreeg de bal door een Vitesse speler voor zijn voeten gekopt en met een halve draai schoot hij de bal met een vreemde curve over de keeper. Het niveau zakte daarna even weg, maar Onesime wist in de 63e minuut wel de vijfde treffer te scoren door de keeper te omspelen en de bal eenvoudig binnen te schuiven. Met nog een paar minuten te spelen kon Vitesse de eer redden nadat een speler, randje buitenspel, van de scheidsrechter door mocht gaan en Niek Janssen wist te verschalken. Omdat Samuel Gomez van Hoogen in de slotfase een grote kans onbenut liet, eindigde de wedstrijd in een ruime overwinning voor de O15. Met, zeker in de eerste helft, prima voetbal liet het Vitesse kansloos en startte zo op een overtuigende wijze de competitie. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Ajax.

Niek Janssen; Brian van de Boogaard (63' Merijn van der Wiel), Sven van der Plas, Floris Bos, Raf van de Riet; Peter Quispel (67' Thijs Jansen), Tijn Vergeldt (67' Jordy Bawuah), Wessel Kuhn (63' Joep Vermeulen), Nicolas Verkooijen (70' Samuel Gomez van Hoogen); Onesime Zimuangana (c), Sami Bouhoudane (70' Elisha Ghartey).