5 september, 12:00
Feyenoord JO14 logo

Onnodige nederlaag voor PSV O14

Afgelopen zaterdag stond er meteen een mooi affiche om de competitie te beginnen voor de O14. Een uitwedstrijd naar het mooie nieuwe complex van Feyenoord. Wat wil een voetballer nog meer? En dan ook nog mogen spelen op het hoofdveld, heerlijk om weer bezig te zijn.

In de eerste helft liet PSV O14 zien heel goed te kunnen voetballen. Tegen een fysiek veel sterker Feijenoord, werd dit ook wel gevraagd, want op fysiek-voetbal leg je het af in Rotterdam. Maar zoals gezegd was het spel van PSV hoogstaand, het probleem was meer om door de defensie van de Rotterdammers te komen. Tot een meter of twintig voor het doel was PSV de bovenliggende partij, maar verder dan dat kwam men niet. Al was het wel zo dat PSV in de 27e minuut wist te scoren, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. En natuurlijk moest PSV wel op blijven letten dat Feyenoord er niet snel uit kon komen, maar ook dit loste PSV goed op. Zodoende was het dus een spel van zestien tot zestien, zonder echt grote kansen.

Vier minuten na rust wist Feyenoord dan te scoren, dit doelpunt is geheel aan de PSV-verdediging te wijten. Door een foute inspeelpass kon de Feyenoord-spits de bal makkelijk onderscheppen en zo doorlopen naar het doel. PSV-doelman Stijn Kuijsten wist in eerste instantie nog te redden, maar in de rebound was het dan alsnog een doelpunt. Twee minuten na dit doelpunt wederom een fout achterin bij PSV, en wederom wist Feyenoord te scoren. 2-0 dus. PSV blijft hierna wel goed spelen, maar weet net als in de eerste helft, niet door de Feyenoord-defensie te komen. In de zestigste minuut mag PSV een corner nemen, de bal wordt verloren door PSV en uit de omschakeling, weet Feyenoord te scoren. Dit doelpunt had toch wel voorkomen kunnen worden als er onderweg iemand in gegrepen had. Maar het werd Feyenoord te makkelijk gemaakt.

Verlies dus voor PSV, maar wel weer enkele punten waar trainer Mourad El Idrissi mee verder kan. En fouten moeten gemaakt worden om er van te leren. Dus een week goed trainen, en volgende week in de thuiswedstrijd tegen Ajax laten zien, dat ze hiervan iets geleerd hebben.