0-4
5 september, 00:00
Roosendaal D1 logo
PSV D2 logo

PSV D2 is goed begonnen aan de eerste competitiewedstrijd in de Tweede Divisie C. Na een matige eerste helft aan PSV-kant, trok het team van Twan Scheepers tegen RKVV Roosendaal na de rust de volle winst naar zich toe: 0-4. Of om in de termen van ERHAN te blijven: de eerste toef slagroom op de taart is binnen. Dit smaakt naar meer!
    Alors; een slechte eerste helft dus. PSV krijgt de bal niet rondgespeeld, acteert rommelig en ontbeert bezieling. Verzachtende omstandigheid: de wind staat pal tegen en het nieuwe kunstgrasveld is drijfnat van een eerdere onweersbui. Niet gek dus dat de eerste kans voor Roosendaal is, maar Aaron van Engelen komt attent uit zijn doel en voorkomt een vroege achterstand. Aan de kant van PSV is het Matthias Verreth die na drie minuten een ongevaarlijk schot afvuurt op het doel van de (uitstekend keepende) Roosendaal-goalie. De volgende kans laat even op zich wachten en is voor Joey Konings die uit een corner goed onder de lat inschiet. De bal wordt door de keeper van Roosendaal echter even prima overgetikt. Een paar minuten later is het opnieuw Joey die uit een doorkopbal van Matthias attent inzet, maar wederom staat de Roosendaalkeeper op z'n plek. Aan de andere kant af en toe wat goede uitvallen van Roosendaal waarop verdedigers Roel van Linschoten en Ymanuel Hurkmans scherp moeten reageren. Naarmate de eerste helft vordert wordt PSV iets sterker, zonder overigens te imponeren. Mats Grotenbreg probeert het een aantal keer en ook Ertem Bölükbas breekt een paar keer goed door en zet in de 21e minuut Ties van den Eijnde vrij die onmiddellijk Joey wegstuurt op links. Deze wordt neergelegd waarna de vrije trap van Matthias over wordt geschoten. Het laatste wapenfeit in de eerste helft komt van Danté Rigo die, opnieuw uit een vrije trap, de bal nét niet lekker in één keer op de slof krijgt. Zijn schot smoort in de verdediging van Roosendaal.
    Had Roosendaal in de eerste helft (met wind mee) wellicht wat kansen moeten benutten, in de tweede helft is gedaan met het verweer van de (overigens zeer correct en sportief spelende) tegenstander. Dat windvoordeel voor PSV laat overigens wel even op zich wachten, want na een redelijk begin zakt het spel na een minuut of vijf weer in. De 'treffer' van Koen Vos in de zevende minuut komt dan ook buitengewoon gelegen. Uit een cornerr van Danté vuren achtereenvolgens Ertem, Matthias en Ties op de goalie van Roosendaal. Keeper en verdediging weten de bal keer op keer te keren waarna uiteindelijk de inzet van Ties via de keeper op de rug (of kont?) van Koen belandt en in het doel verdwijnt: 0-1. Vier minuten later is het opnieuw aanvoerder Koen die het goede voorbeeld geeft. Wederom uit een corner krijgt Koen zijn nek onder de bal en laat de keeper kansloos: 0-2. Coach Twan pleegt nog wat omzettingen en vanaf dat moment begint het echt te lopen. Matthias en Zohair Labyad krijgen kansen vanuit een corner en Ties mag vanuit de tweede lijn op het doel vuren. In de veertiende minuut ranselt Matthias tweemaal vanaf een meter of twintig op het Roosendaaldoel, maar opnieuw staat de keeper goed opgesteld. Dan de achttiende minuut. Ymanuel stoomt op rechts langs de lijn op, geeft de bal op maat naar Matthias die alleen door kan maar op de Roosendaalse keeper stuit. Twee minuten later is het wel raak voor Matthias. Uit een vrije trap (René voorspelde het al) schiet de Belgische goaltjesdief loepzuiver beneden in de verste hoek. Een kansloze bal voor de keeper. PSV gaat verder. Een vlak schot van Giovanni Nicolaas gaat net naast en Danté zorgt twee keer voor gevaar, gevolgd door een afstandsschot van Zohair. Fraai is de vierde treffer als Roel Ties bereikt, Ties Matthias aanspeelt in de zestien die razendsnel draait en snoerhard over de keeper heenschiet: 0-4. De wedstrijd is dan gedaan, maar PSV speelt opnieuw samba met een heerlijke combinatie via Jeroen Swinkels, Ties, Ertem en Matthias. Matthias vuurt net iets te hoog op het doel. Uit een corner van Zohair belandt er dan nog een bal op de paal, maar 0-4 is een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Roosendaal heeft laten zien over een lekker voetballend team te beschikken en kan deze competitie nog aardig ver komen. PSV liet met name in de tweede helft goed combinatievoetbal zien en kan met vertrouwen uitkijken naar het thuisduel volgende week tegen NAC.