0-1
5 mei, 11:00
Stichting Sparta Rotterdam JO13-1 logo

Afgelopen week stonden er twee wedstrijden voor PSV O13 op het programma. Men moest woensdag op bezoek bij Spartaan ’20 in Rotterdam, en op zaterdag was Sparta Rotterdam te gast op de Herdgang. De nummers 3 en 2 van de competitie, dus een belangrijke week voor PSV. De wedstrijd tegen Spartaan werd ondanks minder goed spel wel winnend afgesloten met 0-1. Daartegen was het spel tegen Sparta wel goed, maar kon men deze wedstrijd niet tot scoren komen, en Sparta wel, deze wedstrijd werd dan ook verloren met 0-1.

De wedstrijd tegen Spartaan ‘ 20 leverde veel strijd op, maar weinig kansen. De fysiek sterke ploeg uit Rotterdam wist het achterin goed dicht te houden. PSV ging mee in het fysieke spel, maar daar ligt hun kracht niet, dus werden veel duels verloren. Rond de 45e minuut werden er enkele omzettingen in het team gedaan door de trainers Tim Wolf en Vincent Heilman. Hierdoor kwamen er meteen enkele kansen voor PSV. Enkele minuten later was het dan wel raak. Emir Bars wist de vrijstaande Arthur Pietfort te bereiken, deze wist met een schuiver de bal binnen te werken. In de laatste minuut nog een grote kans voor Emir, maar de bal werd net voor de lijn weggehaald. Dus ondanks het mindere spel, toch een mooie overwinning.

Drie dagen later was het Sparta dat op bezoek kwam, nu was het PSV dat liet zien goed te kunnen voetballen. Tot de zestien meter ging het goed. Maar als men in de zestien kwam ontbrak de scherpte voor het doel. Khaled Rhazak was nog het dichtste bij een doelpunt, maar de bal ging voorlangs. Maar ook Sparta kwam er enkele keren goed uit, door snel om te schakelen. Het veldspel bleef goed, maar scoren was zoals het hele seizoen een probleem. In de 32e minuut verspeelde PSV de bal te gemakkelijk, Sparta schakelde snel om en wist uit deze uitbraak te scoren. Nu ging PSV nog meer druk zetten op het Sparta doel, maar de bal wilde er niet in. Dus ondanks het goede spel, moest men de punten aan de Rotterdammers laten.

Komende week weer een dubbel programma voor PSV O13. Op woensdag wordt een bezoek gebracht aan FC Den Bosch en zaterdag wacht een uitwedstrijd naar Kerkrade, waar Roda JC de tegenstander zal zijn. Hier zal ook weer met veel energie gespeeld moeten gaan worden, om niet verder afte zakken op de ranglijst.