3-0
5 mei, 16:00
Ajax O14 logo

Het Verslag

Binnen één minuut had Ajax al een goede mogelijkheid om de score te openen, maar deze kans werd niet benut. In de tegenstoot had PSV een mogelijkheid maar het schot ging net naast. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd ging het spel op en neer al had Ajax wel de beste mogelijkheden. Ajax nam daarna het heft in handen en PSV werd in de verdediging gedrongen. Bij balbezit was PSV slordig waardoor het niet echt in de wedstrijd kwam. In de 18e minuut had de thuisclub een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen maar vanaf vijf meter werd de bal over geschoten. Enkele minuten later kwam Ajax wel op voorsprong. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied belandde in de touwen, 1-0. Ook na dit doelpunt veranderde het wedstrijdbeeld niet. Ajax bleef de bovenliggende partij en dat leverde na een half uur wederom een doelpunt op voor de thuisclub. Na balverlies op het middenveld van PSV kon Ajax de 2-0 aantekenen.

PSV begon beter aan de tweede helft waardoor de wedstrijd meer in balans kwam. Echte kansen creëerden beide partijen in de beginfase niet. Na een kwartier had Ajax een goede kans, maar de PSV-goalie redde de inzet. Ajax ging daarna door en had enkele mogelijkheden die niet werden benut. In de laatste tien minuten van de wedstrijd drong PSV nog aan maar echte kansen wist het niet te creëren. De mogelijkheden die werden gecreëerd werden niet goed uitgespeeld waardoor Ajax niet meer in de problemen kwam. Drie minuten voor het einde werd de wedstrijd definitief beslist. Na een diepe bal door het centrum van de verdediging van PSV omspeelde de Ajax-aanvaller de keeper en schoot de 3-0 binnen. In blessuretijd had PSV nog een mogelijkheid om te scoren uit een corner maar de kopbal van Jesse Giebels werd door een speler van Ajax van de lijn gehaald.

Opstelling: Jules Janssen (36’ Kevin Gadellaa), D’Leanu Arts, Cel Teunen, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels, Mylian Jimenez, Ruben de Mol (61’ Deveron Fonville), Dyon Dorenbosch, Milan van de Riet, Martijn Zuijderwijk (36’ Milan Vossen), Mohamed Nassoh.