5 mei, 00:00
FC Den Bosch D2 logo
PSV D2 logo

kampioen!
    Vandaag 5 mei, Bevrijdingsdag, moet blijken of het ook voor PSV D2 een bevrijding wordt in de strijd om het kampioenschap in de 2e divisie C. Op 14 april waren reeds voor de eerste maal de bloemen besteld voor de thuiswedstrijd tegen JVOZ. Ondanks de winstpartij van PSV wilde de directe concurrent de Baronie niet meewerken, omdat deze hun partij ook wisten te winnen. Dan had het moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen UNA. Dit maal was PSV van niemand afhankelijk, maar diende de wedstrijd wel in winst te worden omgezet. In een wedstrijd waar PSV verdedigend niks weggaf, maar waar de gecreëerde kansen helaas niet in een doelpunt werden omgezet, bleef het 0-0. Hierdoor konden bloemen, champagne en taart weer worden weggezet. Dus vandaag moet het dan gebeuren. Een gelijkspel is voor PSV voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Maar een kampioenswedstrijd wil je ook winnen. In de openingsfase van de wedstrijd is er een licht veldoverwicht voor Den Bosch zonder dat deze gevaarlijk worden. PSV speculeert op de snelheid voorin en deelt een aantal speldenprikken uit. Het duurt echter een kwartier voordat PSV op voorsprong komt. Een hoekschop van Remco wordt door Yassin ingekopt. PSV op een 1-0 voorsprong en menigeen kan rustiger gaan kijken nou eenmaal de goal is gevallen. PSV heeft tot dusverre maar 15 tegentreffers hoeven te incasseren en dat is een gemiddelde van minder dan 1 per wedstrijd. In principe zou de buit dan ook zo goed als binnen moeten zijn. Als Yassin 5 minuten voor de rust PSV op een 2-0 voorsprong brengt, lijkt de beslissing dan ook gevallen. In de tweede helft trekt PSV het spel duidelijk naar zich toe en wordt Den Bosch op eigen helft terug gedrongen. PSV laat in deze fase uitstekend positiespel zien en de Bosschenaren worden van het kastje naar de muur gestuurd. Toch komt Den Bosch terug in de wedstrijd. Een hoekschop kan een Den Bosch speler vrij inkoppen waardoor het 2-1 wordt. PSV lijkt niet onder de indruk, want binnen de 5 minuten wordt de marge weer op 2 gezet als Bryan de 3-1 scoort. Niet veel later een mooie PSV aanval via de rechterkant over meerdere schijven. Uiteindelijk is het Davy die hieruit de 4-1 binnenschiet. Even is de concentratie weg en een Den Bosch speler glipt door de mazen van het net en kan de 4-2 scoren. Kan Den Bosch nog een keer aanzetten en terugkomen?. Het antwoord is nee, Tijn maakt 5 minuten voor tijd nog de 5-2 en het kampioenschap is binnen. Vervolgens het eindsignaal van de scheidsrechter en daarna hossende spelers op de middenstip die zich afvragen waar het feestje is. De jongens krijgen een medaille omgehangen en felicitaties van het PSV jeugdbestuur met een bos bloemen. Als vervolgens de champagne aangereikt wordt, zijn het de bekende taferelen van trainers en leiders die moeten vluchten om niet onder de champagne te komen. Het heeft vervolgens enige tijd geduurd voordat de jongens onder applaus de kantine binnenkomen waar een taart ( de 2e) klaarstaat. Deze kan nu wel opgegeten worden. Daarna terug naar Eindhoven waar in “de Verlenging” nog frietjes wachten voor de jongens en een biertje voor de ouders. Jongens proficiat met het kampioenschap en succes nog in de twee resterende toernooien.