0-2
5 april, 00:00
NAC Breda D2 logo
PSV D2 logo

Vorige week had PSV de mogelijkheid om het kampioenschap binnen te halen in Dongen. Deze wedstrijd werd verloren zodat PSV vandaag tegen NAC wederom de kans kreeg om het kampioenschap binnen te halen.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en in de vijfde minuut was het Amin die met een schot van buiten het strafschopgebied de keeper van NAC probeerde te verschalken hetgeen niet lukte. In de tegenaanval had NAC de kans om te scoren maar de bal ging voorlangs. In de elfde minuut kreeg PSV een vrije trap. Vanaf 30 meter schoot Amin de bal hard op goal. Nu verwerkte de NAC-goalie de bal niet goed en rolde de bal in het doel 0-1. PSV ging goed door en drukte NAC in de verdediging. In de 14e minuut onderschepte Luuk de bal bij het uitverdedigen van NAC. Zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. De corner werd door Jeremy op de lat gekopt. Na de spelhervatting van NAC had PSV direct weer de bal. De bal kwam uiteindelijk bij Genrich die hard en hoog inschoot. De NAC-goalie redde wederom. PSV kreeg diverse kansen maar kwam niet tot scoren. De volgende kans was in de 21e minuut. Van eigen helft liep Amin op en speelde een mooie bal naar Luuk. Het strakke schot van Luuk werd door de keeper van NAC gered. PSV had het veldoverwicht en de thuisclub kreeg nauwelijks kansen. Dit veldoverwicht leverde in de 24e minuut wel een doelpunt op na een diepe bal van Heritier op Jeremy op de linksbuitenpositie. Jeremy speelde de bal breed op de vrijstaande Genrich. Genrich schoot via de binnenkant van de paal de 0-2 binnen. In het resterende gedeelte van de eerste helft was PSV de betere partij maar er werd niet meer gescoord.

In het begin van de tweede helft had PSV direct een grote kans. De bal werd echter voorlangs geschoten. In de 42e minuut had de thuisclub een grote kans op de aansluitingstreffer. Het schot ging echter via Peter voorlangs. Eén minuut later kreeg een speler van NAC de mogelijkheid om te scoren uit een corner. Het schot werd door Peter voor de doellijn gekeerd. NAC werd in deze fase van de wedstrijd sterker en PSV moest terug. NAC kreeg nog enkele mogelijkheden maar de kansen werden niet benut. Het geloof bij NAC zakte de laatste tien minuten van de wedstrijd weg en PSV nam het heft weer in handen. In de 56e speelde Mathijs de bal breed op Djurre. Het schot van Djurre ging net over. Ook een schot van Jur in blessuretijd trof geen doel zodat de eindstand 0-2 was.

Met deze overwinning is PSV met 53 punten uit 20 wedstrijden kampioen in de tweede divisie.

Strijbosch, N. Munsters, Bora Deyonge (Tielemans), De Schutter, J. Munsters, Tielemans (Verschut), Doudah, Antonisse, Sillé, Clabbers (Nassoh), Van der Burgt (Clabbers).