Feyenoord C1 - PSV C1

 1. zaterdag 5 april 00:00

  De Uitslag


 2. De C1 van PSV trof Feyenoord C1 voor de derde maal dit seizoen. Voor de competitie werd eerder met 1-1 gelijk gespeeld. En recent won de Eindhovense knap voor de beker in de kwartfinale in Rotterdam met 1-3. Voor PSV stond niet veel meer op het spel. Voor de titel is het nagenoeg uitgeschakeld. En het kan zich daardoor richten op de bekerfinale tegen Ajax. Feyenoord daarentegen heeft nog wel kans om Sparta van de eerste plaats te stoten. En heeft dus de drie punten hard nodig om druk op Sparta te kunnen houden.

  PSV kon door verschillende omstandigheden niet in de basisformatie van de laatste weken aantreden. Justin Lonwijk brak zijn pols deze week en kon net als de al langdurig geblesseerde Ruud van Breemen niet spelen. Bovendien speelde spits Cody Gakpo met de B2 mee. Zodat de trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka moesten puzzelen welke 11 spelers zouden starten en op welke positie.

  Vanaf de aftrap nam Feyenoord het initiatief stevig in handen en liet deze de volle 70 minuten niet meer los. Al in de eerste minuut was Feyenoord gevaarlijk. En ook vlak daarna schoot de spits naast. Het was dan ook volledig verdiend dat Feyenoord op 1-0 kwam. Nadat de linksbuiten in de 14e minuut listig de bal meenam en de achterlijn haalde, kon keeper Arne Lekens de inzet nog keren. Maar de rebound was voor een Feyenoorder die simpel scoort.

  Een paar minuten later kwam Feyenoord op 2-0. Uit een bijna identieke situatie. Arne redde op een schot en de rebound was voor de Feyenoord spits:2-0.

  Alsof het nog niet voldoende was tilde Feyenoord voor rust de stand naar 3-0. Simpel balverlies op het middenveld stelde een spits in de gelegenheid te schieten. Arne kon redden maar net als bij de eerste twee doelpunten was de rebound voor Feyenoord. Wat dat betreft was het net een basketbalwedstrijd.

  PSV stelde daar helemaal niets tegenover. Het verloor bijna alle duels en liep apatisch over het veld. Pas in de 31e minuut viel de eerste (en naar later bleek ook de enige) mogelijkheid te noteren toen Yasin Aalillou uit de draai de bal overschoot.

  In de tweede helft kwam PSV ietsje beter tevoorschijn. Maar het kon geen vuist maken en geen kans creeëren. Omdat Feyenoord nog één keer wist te scoren, werd het uiteindelijk nog 4-0.

  Een terechte nederlaag. Niks op af te dingen. Feyenoord was vandaag echt op ALLE fronten de betere.


  Arne Lekens; Baggio Wallenburg, Lars Dickens, Armando Obispo (c), Jordan Teze; Gaétan Bosiers (28' Remco Evenepoel), Robin Schoonbrood, Davy van de Berg; Amar Catiç (41' Joey Verhoeven), Yasin Aalillou, Leandro Fernandes.

 1. Wedstrijd informatie
 2. Wedstrijd informatie aanpassen
 3. Wedstrijd informatie aangepast
Wedstrijd informatie