9-0
5 april, 00:00
PSV D1 logo
Helmond Sport D1 logo

In hagelwitte tenues, gelijk de Koninklijke uit Madrid, traden onze matadoren (ander woord voor uitblinker of stierenvechter) deze middag, tussen de buien door, aan in de derby tegen Helmond Sport D1. PSV D1 begon goed aan deze wedstrijd en binnen enkele minuten wist PSV zich al drie goede kansen te scheppen. In de tiende minuut was het raak toen Rai Vloet de bal keurig over de doelman van Helmond Sport wist te lobben. Kort daarop leek Helmond Sport de gelijkmaker te gaan scoren, maar gelukkig verdween de bal naast het door Jeroen Meurs verdedigde doel. In dezelfde minuut was het aan de andere kant wel raak toen Jeroen Meefout behendig zijn tegenstander passeerde en een keurige voorzet afleverde, die door Michael Maria werd afgerond. Hierna rolde de ene na de andere mooie aanval op het doel van Helmond Sport af. Voor de rust wist PSV nog vier keer het net te vinden door doelpunten van Rai Vloet (2x) en van Michael Maria (2x), zodat PSV D1 met een 6-0 voorsprong ging rusten.
    De vraag was niet meer of PSV D1 deze ongelijke strijd zou gaan winnen, maar met hoeveel doelpunten verschil. In het begin van de tweede helft werden er door PSV D1 diverse goede kansen gecreëerd, maar wist Helmond Sport D1 uit een counter bijna tegen te scoren. Daan Bollen wist echter prima redding te brengen.
    Pas na twintig minuten in de tweede begon de doelpuntenmachine bij PSV D1 weer op gang te komen en het was de ‘man of the match’ Rai Vloet die binnen vijf minuten nog drie keer het net wist te vinden, waardoor zijn totaal in deze wedstrijd op vijf doelpunten kwam te staan. Nummer tien hing in de lucht, maar mede dankzij heldhaftig keeperswerk van de doelman van Helmond Sport bleef dit de moedige tegenstanders uit Helmond bespaard. De grootste competitiezege van dit seizoen was een feit (9-0). Inmiddels waren de uitslagen van de concurrentie ook bekend: Willem II D1 wist thuis met 4-0 van VVV D1 te winnen en MVV D1 verloor twee belangrijke punten in de uitwedstrijd tegen RKC D1 (5-5), waardoor PSV D1 en Willem II D1 zij aan zij aan kop blijven en MVV D1 definitief is afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. Volgende week speelt PSV D1 de lastige thuiswedstrijd tegen het goed presterende MVV D1 en spelen de Tricolores (andere naam voor Willem II) de ogenschijnlijk gemakkelijke thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch D1. De spanning is te snijden en de vraag is welke van de twee koplopers (PSV en/of Willem II) de zenuwen het beste in bedwang heeft. Over twee wedstrijden weten we het…..