5 april, 00:00
PSV A1 logo
FC Utrecht A1 logo

Tien minuten na rust beslissend voor PSV A1

PSV A1 heeft zaterdag middag een verdiende 3-1 overwinning geboekt op FC Utrecht A1. In de eerste helft waren beide ploegen nog zoekende en werden er slechts sporadisch kansjes gecreƫerd. Jeroen Zoet moet eenmaal koppend in actie komen als een terugspeelbal van Dries Wuytens wat ongelukkig richting het doel gaat. Aan de andere kant zijn er een paar kleine uitvalletjes waarbij Nigel Hasselbaink betrokken is. Meest opvallen is dat trainer Roland Vroomans al in de eerste 45 minuten tweemaal zijn linksback moet wisselen. Martijn Thomassen krijgt een vervelend tik op zijn enkel en zijn vervanger Ridny Cairo krijgt een elleboog te verwerken en wordt na rust vervangen door Stefano Marzo.

In de tweede helft kent PSV een fantastische start. Na een paar minuten is het Jason Bourdouxhe die ontsnapt aan de buitenspelval van de Utrechtse defensie. Hij houdt goed het overzicht en legt de bal af op de meegelopen Nigel Hasselbaink die goed binnenschiet. Twee minuten later is het weer Hasselbaink die scoort. Hij draait sterk weg van zijn verdediger en lobt de bal uiteindelijk over de doelman. Vrij snel daarna draait Hasselbaink wederom weg. Ditmaal is Jasper Waalkens goed meegelopen vanaf het middenveld. Hij ontvangt de bal ter hoogte van de penaltystip en kan de bal eenvoudig binnenschuiven. Binnen tien minuten in de tweede helft staat het 3-0 en is de wedstrijd gespeeld. In de slotfase van de wedstrijd doet FC Utrecht nog iets terug uit een strafschop, hoewel doelman Zoet er dichtbij zat. In de laatste minuten schiet FC Utrecht nog eenmaal op de lat, maar uiteindelijk eindigt de wedstrijd toch in verdiende 3-1 overwinning voor PSV. PSV A1 blijft in de competitie op een zevende plaats staan.