1-3
5 februari, 00:00
Willem II/RKC D1 logo
PSV D1 logo

PSV D1 speelde zaterdag de traditioneel lastige (uit)wedstrijd tegen Willem II/RKC D1. Hoewel de Tilburgers dit seizoen, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, geen echte bedreiging vormen voor PSV, weten zij tegen PSV vaak boven zichzelf uit te stijgen. Een gewonnen wedstrijd was het vooraf dus zeker niet.

PSV is direct vanaf de aftrap al gevaarlijk. De eerste aanval leidt tot een corner die uiteindelijk door Dante Rigo wordt naast geschoten. Na deze mogelijkheid behoudt PSV het initiatief en zet het Willem II/RKC voortdurend onder druk. De Tilburgers komen daar maar sporadisch onderuit. Na 5 minuten is er een aanval die via Dante bij Mink Peeters eindigt. Mink passeert zijn tegenstander en schiet van rechts komend voorlangs. Weer 5 minuten later is Matthias Verreth dicht bij de openingstreffer als een corner van Mink wordt weggekopt en Matthias de bal met een volley op de lat schiet. Kansen voor PSV dus, maar nog steeds geen goal. In de 16e minuut is Mink opnieuw dichtbij als een corner via Matthias bij Joey Konings belandt. Zijn inzet eindigt bij Mink die de paal raakt. Na deze tweede bal op het aluminium zijn Dante en Matthias gevaarlijk met schoten maar ook die treffen net geen doel. Na al deze mogelijkheden moet de openingstreffer voor PSV toch een keer vallen (hoewel die dan ook wel eens aan de andere kant valt …). Het is inderdaad PSV dat scoort en dat gebeurt in de 26e minuut. Mink neemt een hoge bal goed aan, laat zijn tegenstander zijn hielen zien en plaatst de bal in de verre hoek: 0-1. Een verdiende voorsprong, maar die wordt kort voor rust nog bijna weggegeven als een Willem II-corner net naast het doel van Ieke Scheerhoorn rolt. Opgelucht gaat PSV de rust in, het eerste gevaar van Willem II heeft niet tot een tegendoelpunt geleid.

Ook na rust is PSV de bovenliggende partij. De mannen van Claudio Braga komen weer fris uit de startblokken wat in de 2e minuut al leidt tot een mogelijkheid voor Mink die in de handen van de keeper schiet. Enkele minuten later een aanval via Ertem Bölükbas en Dante die Matthias bereikt, maar ook hij weet de keeper niet te passeren. De volgende mogelijkheden in de wedstrijd zijn voor Joey (zijnet) op aangeven van Ertem en voor Mink (voetje tekort) op aangeven van Joey. PSV is sterker, voetbalt beter, maar weet dat nog niet in doelpunten uit te drukken. Het gevaar van een ongelukkig tegendoelpunt hangt dan ook nog steeds in de lucht. In de 13e minuut wordt Willem II dan toch op een grotere achterstand gezet. Matthias speelt zich met een prima actie vrij op rechts en legt breed op Joey die het strafschopgebied binnen sprint en hard en hoog uithaalt voor de 0-2. Niet veel later wordt de wedstrijd definitief beslist. Een aanval door het centrum bereikt Matthias die van een meter of 18 droog uithaalt en de beslissende 0-3 binnenschiet. Drie minuten later is hij dicht bij zijn tweede treffer als hij een inzet van Giovanni Nicolaas verlengt maar de bal gaat centimeters naast. Inmiddels ook traditioneel is het tegendoelpunt uit een standaardsituatie. Dit keer leiden een vrije trap en aansluitende kluts tot de 1-3 enkele minuten voor tijd. Tot een slotoffensief van Willem II komt het niet omdat PSV simpelweg te sterk is. Kort voor het eindsignaal nog een prachtige actie en dito steekpass van Ertem op Zohair Labyad maar die wordt gestuit door de keeper.

Zo boekt PSV uiteindelijk een eenvoudige en verdiende 1-3 overwinning op Willem II/RKC. De zege smaakt nog beter door het verlies van nummer 2 FC Den Bosch waardoor de voorsprong is opgelopen tot 5 verliespunten. Volgende week wacht de lastige thuiswedstrijd tegen NAC Breda dat nu 2e staat en ook 5 verliespunten meer heeft dan PSV. In Breda won NAC verrassend met 1-0 dus PSV is gewaarschuwd.