Cody Gakpo
  4. Doelpunt

Joël Piroe
  5. Wedstrijdverslag

Voor PSV O19 deze zaterdag een belangrijke wedstrijd, omdat het team van Mark van Bommel de laatste twee competitiewedstrijden had verloren tegen respectievelijk FC Volendam en Feyenoord. Door die twee resultaten staat PSV O19 maar drie punten boven de gevarenzone. Alleen een plaats bij de eerste acht is voldoende om in de kampioenspoule uit te mogen komen.

PSV O19 begon sterk aan de wedstrijd en gaf daarmee een duidelijk signaal af aan sc Heerenveen dat de punten vandaag toch echt mee naar Eindhoven zouden gaan. Met een paar mooie aanvallen en een schot van 20 meter van Cody Gapko op de lat, kon de eerste goal voor PSV niet lang uitblijven. In de 27e minuut was het dan ook zover, een mooie combinatie tussen Gapko, Joël Piroe en Justin Lonwijk, werd door laatstgenoemde feilloos binnengeschoten: 0-1. sc Heerenveen, dat niet verder kwam dan een paar lange ballen op de spits, kon geen vuist maken. In de 37e minuut was het weer raak voor PSV. Een afstandsschot van de zijkant van Cody Gapko werd niet goed verwerkt door de doelman en in de rebound was het Zakaria Aboukhlal die koelbloedig de 0- 2 binnenschoot. Niet veel later was het weer Gapko die aan de basis stond van een doelpunt, alleen nu deed hij het helemaal zelf. Vanaf een afstand van 20 meter krulde hij de bal in de hoek binnen en kon PSV O19 met een comfortabele 0-3 voorsprong de rust in.

Ook na de pauze had PSV O19 veelvuldig het balbezit. Dit resulteerde in een mooie aanval die eindigde bij Steven Theunissen die vervolgens de bal snoeihard op de vuisten van de Heerenveen-goalie vuurde. In de 61e minuut was het wel raak. Na mooi combinatiespel van Michal Sadilek en Piroe schoot laatstgenoemde de bal loepzuiver vanaf 25 laag in de hoek binnen: 0-4. Uiteraard gaf PSV O19 de wedstrijd niet meer weg en kon het het resterende deel rustig uitspelen. En zo konden ook eindelijk weer drie punten bijgeschreven worden. De eerstvolgende wedstijd is een thuiswedstrijd, op zaterdag 18 november aanstaande tegen Ajax. Aftrap: 14.00 uur.

Opstelling: Mike van de Meulenhof, Baggio Wallenburg (85, Gregory Kuisch), Maxime Soulas, Jordan Teze, Steven Theunissen, Michal Sadilek (69, Leandro Fernandes), Justin Lonwijk (69, Bertalan Kun), Zakaria Aboukhal (69, Amar Catic), Joel Piroe, Cody Gapko en (85, Davey  van den Berg).