Jeremy Antonisse

Jayden Braaf

Gehavend PSV pakt volle buit in Alkmaar

PSV speelde zaterdag met een door blessures flink uitgedunde selectie de altijd lastige uitwedstrijd tegen AZ. Met zelfs twee van de O14 geleende spelers op de bank leverde het team echter een uitstekende prestatie door de volle winst mee terug naar Eindhoven te nemen. Scoren op de juiste momenten bleek van doorslaggevend belang.

PSV had het in de beginfase lastig tegen AZ dat goed druk zette en overal op het veld de duels won. Waar AZ echter niet echt gevaarlijk wist te worden, deed PSV dat wel. In de 13e minuut had Milan de 0-1 op zijn schoen toen hij van rechts het strafschopgebied binnen kon, maar zijn schot in de korte hoek zag gestopt door de keeper. Een paar minuten later was Jayden nog dichter bij de openingstreffer. Een goede individuele actie links in het strafschopgebied eindigde met een inzet op de buitenkant van de paal. In de blessuretijd van de eerste helft en daarmee op een psychologisch erg ‘lekker’ moment wist Jayden alsnog de openingstreffer binnen te schieten toen hij de bal na een afgeslagen corner van 16 meter op zijn schoen nam en de keeper kansloos liet: 0-1.

Slechts een paar minuten na het begin van de tweede helft deelde PSV opnieuw op een belangrijk moment een psychologische tik uit aan AZ, die de thuisclub uiteindelijk niet meer te boven zou blijken te komen. Na opnieuw een goede actie gaf Jayden de bal voor, die vervolgens door een verdediger van AZ in een poging die weg te werken tegen de (brede) borst van Jeremy werd aangeschoten en in het net verdween, 0-2. PSV zou de voorsprong niet meer uit handen geven en kon het resterende half uur zonder echt in de problemen te komen uitspelen, waarbij de technische staf zelfs nog speeltijd inruimde voor de beide (13-jarige!) bankzitters van de O14. Hoewel AZ kort voor tijd nog iets wist terug te doen met een fantastisch afstandsschot van 25 meter van Gullit jr. dat onhoudbaar achter Victor binnen viel, was de wedstrijd gespeeld. Een uitstekende overwinning voor O16. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Opstelling: Victor Camps; Alberto Puts - Nigel Lonwijk - Manu Matuta © - Heritier Deyonge; Joep Kluskens (’59 Jur Clabbers) - Mathijs Tielemans - Kees van Lindert (’71 Iggy Houben); Milan Beumer (’71 Luc Netten) - Jayden Braaf - Jeremy Antonisse.