3-0
4 oktober, 00:00
PSV O16 logo
FC Utrecht O16 logo

Na een wat moeizame start van de competitie is PSV aardig op stoom gekomen. De laatste wedstrijden werden in volle winst omgezet en nadat eerder deze week Ajax op De Toekomst met 2-3 werd verslagen, moest ook FC Utrecht er zaterdag op de Herdgang aan geloven.
    PSV domineerde vanaf het begin, gaf Utrecht geen moment het gevoel dat er iets te halen viel en drukte het overwicht al vroeg in de wedstrijd uit in de score. Al in de 6e minuut had PSV de eerste 100% mogelijkheid om op voorsprong te komen. Aanvoerder Armando Obispo bereikte met een fantastische pass over 40 meter de in de 16 van Utrecht vrijstaande Leandro Fernandes die niet aarzelde maar zijn inzet net naast zag gaan. Een paar minuten later was het wel raak.
    Sekoe Sidibe reageerde alert toen de bal na een kopbal van Joël Piroe op de lat voor zijn voeten viel en scoorde de 1-0. Nog geen 10 minuten later bouwde Amar Catic de marge uit tot 2-0 toen hij de bal zomaar kado kreeg na een fout van Utrecht in de opbouw, en die beheerst afstrafte met een geplaatste bal in de rechterhoek. Diezelfde Amar stelde Joël Piroe met een uitstekende aktie op snelheid in staat om nog voor rust de marge te vergroten, maar de spits schoot net naast het Utrechtse doel. 1 Minuut voor rust ontsnapte PSV nog wel aan de aansluitingstreffer van Utrecht toen Youri Roulaux een voorzet maar half verwerkte en Utrecht bijna profiteerde maar de bal in de rebound op de kruising zag belanden.

PSV besliste de wedstrijd vervolgens vroeg in de 2e helft met de mooiste goal van de middag
    In de 52e minuut leek Sekoe Sisibe zich in het Utrechtse strafschopgebied vast te pingelen, maar hij wist toch de aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied staande Robin Schoonbrood in te spelen. Die nam aan en krulde de bal direct met een perfecte trap in de rechter kruising. Afgezien van een situatie waarbij Utrecht gevaarlijk werd uit snelle omschakeling en in het zijnet schoot, kwam PSV de 2e helft niet in de problemen en speelde het de wedstrijd soeverein uit.

Een uitstekende wedstrijd van de O16, zeker met de midweekse overwinning tegen Ajax in het hoofd en de benen.

"11 1-0 Sekou Sidibe
    "20 2-0 Amar Catic
    "52 3-0 Robin Schoonbrood

Youri Roulaux; Tijn Daverveld - Jordan Teze - Armando Obispo (C) - Steven Theunissen; Robin Schoonbrood ("76 Davy van den Berg) - Gaetan Bosiers - Leandro Fernandes; Amar Catic - Joël Piroe ("71 Cody Gakpo") - Sekoe Sidibe.

Op de bank niet ingevallen: Lars Dickens; Evert Lindhorst; Lucas Derks.