2-1
4 oktober, 00:00
VVV Venlo O15  logo

Dit weekend trad de onder 15 van PSV thuis aan tegen VVV C1. Een tegenstander van formaat. Niet alleen omdat het tot nu toe knappe resultaten neerzette, maar ook omdat het klaarblijkelijk over veel fysieke kracht beschikt (aldus de verhalen van teams die al tegen VVV speelden). Bij betreden van het veld bij de warming-up bleek inderdaad dat binnen het team een paar "beren van spelers" stonden. Mooie gedachte zo op dierendag.....

Omdat alleen de nummers 1 t/m 4 zich na de winterstop plaatsen voor de eredivisie, kon je in feite al spreken over een soort 6-puntenduel. PSV wist wat het moest doen: volle bak er tegenaan.

De openingsfase was bijzonder hoopvol. Al in de eerste 3 minuten kreeg Joep Hakkens twee mogelijkheden om de openingstreffer op het scorebord te brengen. Waarbij hij de pech had dat bij de 2e poging de VVV-doelman nog net met zijn vingertoppen de bal tegen de paal kon duwen. De Venlose goalie bleek al snel een ware "sta-in-de-weg" te zijn. Want in de 7e minuut bokste hij een hard schot van Yorbe Vertessen uit het doel.

Twee minuten later had een engeltje tegen de paal leunen toen een corner van Davy van den Berg door Koen Oostenbrink knap met het hoofd verlengd werd. De bal kwam echter via binnenkant paal weer het veld in. Wederom twee minuten later was het weer bijna raak. Na een verkeerde trap van de Limburgse doelman, belandde de bal voor de voeten van Joop Daniels die zich niet bedacht en de bal van zo'n 25 meter richting het lege doel dirigeerde. Met een fabelachtige, Gomes-achtige reflex kon de doelman het openingsdoelpunt voorkomen.

De corner die hij hierdoor weggaf, leverde alsnog een doelpunt op. Niet voor PSV maar voor VVV......in de omschakeling counterde de gasten zich naar 0-1.

PSV was het initiatief even kwijt. Vocht niet alleen tegen VVV maar meer tegen zichzelf. Het moest opletten voor de scherpe omschakelingen van VVV. In de 22e minuut was Yorbe dichtbij de gelijkmaker toen Davy hem de diepte instuurde. Maar het was weer de doelman die door ver uitkomen erger voorkwam.

Met schoten van Davy en Yorbe probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te scoren. Zonder succes. Ook VVV kreeg in de slotfase van de eerste helft nog twee kansen om de score verder uit te bouwen, maar liet dat gelukkig na zodat met een 0-1 achterstand de kleedkamer opgezocht werd.

Na de hervatting draaide PSV de duimschroeven aan. Een corner van Davy in de 37e minuut werd van dichtbij bij de tweede paal door Joop rakelings naast gekopt.

PSV moest in de 39e minuut noodgedwongen wisselen. Joep Hakkens moest geblesseerd het veld verlaten waarna Sem van den Broek de omgekeerde beweging maakte. Hij betreedde het veld. En hoe! Zijn eerste balcontact leverde PSV meteen de gelijkmaker op toen hij zijn voet tegen de bal zette na een vrije trap van Davy: 1-1.

De treffer gaf PSV een boost. Het voerde de druk nog verder op en VVV kon nauwelijks meer voor gevaar zorgen. Het had zelfs alle geluk toen een lob van Yorbe over de keeper ging maar door een meegelopen verdediger nog uit de doelmond werd getrapt.

Toch was het Yorbe die zijn goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt en PSV zodoende op voorsprong bracht. In de 44e minuut werd hij slim bediend door Joop en scoorde simpel de 2-1.

Na de voorsprong bleef PSV zoeken naar een doelpunt. Omdat het te slordig was in de afronding, de pech had dat er een sterke keeper bij de tegenstander op doel stond of op het bepalende moment weggleed, bleef de marge één treffer. En bleef het dus opletten en scherp blijven bij de spaarzame uitvallen van VVV.

De krachten vloeiden zichtbaar weg bij een aantal spelers in de slotfase. Fysio Ruud moest met regelmaat het veld in voor krampverschijnselen en komt nu bijna in aanmerking voor nieuwe schoenen.

Ondanks dat PSV bij wijze van spreken op zijn tandvlees liep, creeërde het nog kansen om het duel definitief in het slot te gooien. Het harde schot van Sem en (iets te zachte) kopbal van Yorbe werden gepareerd.

In de 61e minuut was VVV dicht bij de gelijkmaker toen de spits een voorzet van de flank over schoot. Verder dan deze kans kwam VVV niet meer zodat PSV een zwaar bevochten overwinning behaalde.

Een knappe prestatie, zeker omdat het team van Edwin de Wijs en Eric Addo vandaag startte met drie eerste jaars C-spelers. Gezien de kansenverhouding een meer dan terechte overwinning.

Volgende week volgt de uitwedstrijd bij Nec.

Lucas Derks; Benjamin Kailie (36' Evert Linthorst), Shurandy Sambo, Abou Kone, Bryan van Hove (57' Joey Verhoeven); Koen Oostenbrink (c), Joep Hakkens (39' Sem van den Broek), Davy van den Berg; Arne Bens (54' Vince Colpaert), Joop Daniels, Yorbe Vertessen.