3-1
4 oktober, 00:00
PSV O13 logo
Willem II O13 logo

PSV – Willem II was een wedstrijd tussen de beide koplopers. Beide teams hadden vier wedstrijden gespeeld en tot op heden nog geen punt laten liggen.

PSV begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd. In de eerste minuut leverde dit al direct een kans op voor Willem II. De bal werd echter net naast het doel getikt. Enkele minuten later was er de eerste mogelijkheid voor PSV. Ook deze bal werd net naast het doel geschoten. In de 8e minuut was het Willem II die op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal ingekopt 0-1. PSV liet het hierbij niet zitten en scoorde twee minuten later de gelijkmaker na een rush van Jayden vanaf de eigen helft die uiteindelijke resulteerde in een corner. De bal werd door de verdediging van de bezoekers weggewerkt maar kwam uiteindelijk bij Mathijs terecht. Zijn schot kwam in de voeten van Joost die de 1-1 binnen schoot. PSV leed daarna onnodig veel balverlies zodat Willem II enkele opgelegde kansen kreeg om te score. In de 16e minuut schoten de bezoekers een vrije trap tegen de paal, in de 19e minuut werd een bal bij de tweede paal van dichtbij net naast geschoten en in de 30e minuut schoten de bezoekers van dichtbij hard tegen de lat. Willem II had zich in deze fase van de wedstrijd moeten belonen maar liet dit na. De ruststand was dan ook 1-1 en het was PSV die met deze ruststand het meest tevreden mocht zijn.

Vanaf het begin van de tweede helft was PSV sterker. PSV leed nauwelijks balverlies, combineerde beter en de bezoekers werden teruggedrongen op eigen helft. In de 42e minuut leverde dit de voorsprong op. Een diepe bal van Mathijs op Jayden werd door laatstgenoemde in de verre hoek binnen geschoten 2-1. PSV had de tweede helft duidelijk het betere van het spel en in de 48e minuut werd de score verder uitgebreid. Na een corner van Djurre tekende Jeremy de 3-1 aan. In het resterende gedeelte van de tweede helft hield PSV het overwicht maar er werd niet meer gescoord. De eindstand was dan ook 3-1.

Strijbosch (Verhoeven), N. Munsters (Bora Deyonge), Lonwijk, De Schutter, Cox (N. Munsters), Bora Deyonge (Van der Burgt), Tielemans (J. Munsters), Braaf (Cox), Nassoh, J. Munsters (Verschut), Antonisse.