4-1
4 oktober, 00:00
Feyenoord O12 logo
PSV O12 logo

Vandaag stond de competitie wedstrijd tegen Feyenoord op het programma voor PSV O12. PSV reist af naar Rotterdam als de trotse koploper, met 1pnt meer als Feyenoord, al hebben de Rotterdammers wel een wedstrijd minder gespeeld. Maar bij winst zouden de jongens van PSV de ranglijst aan blijven voeren, en zouden ze afstand kunnen nemen van de rest.
    Een heuse topper dus. Dit zijn dan ook de wedstrijden waarvoor deze competitie in het leven is geroepen, van zulke wedstrijden kunnen de spelers alleen maar beter worden. En voor de trainers een goede mogelijkheid om te kijken waar het team staat ten opzichte van de directe concurrentie.
    Vandaag was duidelijk zichtbaar dat Feyenoord verder is als PSV in deze leeftijdsgroep. Feller, meer strijd, korter dekken, sneller omschakelen, passie, betere passing in al deze facetten was Feyenoord vandaag beter. Nu is het dus te bepalen waarom zijn ze in Rotterdam in al deze facetten verder als in Eindhoven, is de mentaliteit in de randstad dan gedrevener als in Brabant. In het veld was duidelijk zichtbaar dat de spelers van Feyenoord al iets brutaler en de kaas niet zo makkelijk van het brood laten eten. Maar het voordeel is dat de staf het nu gezien heeft en er dus aan kan gaan werken, er komen in de rest van het seizoen nog meer van zulke wedstrijden en dan zullen we moeten gaan zien dat er door PSV stappen worden gemaakt.
    Tot de 10e minuut was het voor beide teams aftasten, het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, met voor beide teams goed spel afgewisseld met onnodig balverlies. In de 10e minuut gaf de overigens goed fluitende scheidsrechter een makkelijke penalty aan Feyenoord. 1-0 en vanaf dat moment liet Feyenoord zien beter te zijn. Niet dat het nu zo is dat PSV helemaal niet in het stuk voorkwam, ook PSV liet soms goed voetbal zien. In de 19e minuut viel de 2-0 door een schitterend afstandsschot onhoudbaar voor Kevin. Hierna kwam ook de 3-0 nog voor rust op het scorebord door een doelpunt uit een corner.
    In de rust heeft de trainer dan ook aangegeven dat er in wedstrijden als deze iets meer gevraagd wordt, dat men sneller zal moeten handelen en men geen tijd krijgt om even een balletje aan te nemen en rond te gaan kijken, nee voordat de bal er is moet men al weten wat de volgende stap is.
    De tweede helft hetzelfde beeld als voor de rust, een feller en beter Feyenoord, net ietsjes gretiger en altijd voor de volle 100% het duel aan gaan. Dit leidt in de 48e minuut dan ook naar de 4-0, de score had nog wel hoger uit kunnen vallen ware het niet dat Lander enkele keren zeer attent stond te keepen. In de 51e minuut kreeg PSV dan toch ook het verdiende goaltje Martijn wist met een droge schuiver de verre hoek te vinden 4-1. Dit was dan ook de eindstand.
    Na deze wedstrijd weten de spelers van PSV weer waar ze staan, en dat er nog veel werk te verrichten is. Maar ook weer een leermoment in de opleiding naar topspeler.
    Voor de trainer weer heel veel aandachtspunten waar aan gewerkt moet worden, en dat zal ook zeker gaan gebeuren, de komende week zal er zeker nog aandacht zijn voor deze wedstrijd tijdens de trainingen. Al met al weer een goede les in de opleiding naar top voetballer. Volgende week zaterdag tegen Roda Jc kunnen de boys dan ook weer tonen dat het een goede les is geweest vandaag, en men er iets van geleerd heeft. Ik verwacht dan ook een op en top gemotiveerd PSV 012 tegen de Limburgse gasten.