UNA D1 - PSV D2

 1. zaterdag 4 september 00:00

  De Uitslag


 2. Op een prachtige nazomerdag met een heerlijk zonnetje, ging de competitie op 4 september 2010 van start. De PSV D2 mocht aantreden uit in Veldhoven tegen UNA D1. Toch altijd spannend de eerste wedstrijd van de competitie. In de voorbereiding was het soms goed, en soms ook een stuk minder.

  Bastiaan had de afgelopen week gehamerd op het belang van het TEAM. Samenwerking was het motto, met elkaar en voor elkaar moest er gevoetbald worden. Kijk naar Madrid die met hele dure spelers het toch af legt tegen Barcelona (ook aardige spelers trouwens) die het winnen omdat ze als team spelen.

  Met toch enige spanning wachtend op het fluitje van de scheidsrechter op leeftijd die vriendelijk en kordaat de wedstrijd uitstekend leidt; en het trouwens ook niet moeilijk had want het was een uiterst correcte wedstrijd.

  In het begin lijkt het nog even een wedstrijd te worden maar het is al snel Amar die met een goede individuele actie de 1-0 weet aan te tekenen. En dan gaat het snel: het lijkt wel of de jongens echt geluisterd hebben naar Bastiaan (als mij dat thuis nou ook wat vaker zou lukken…); het balletje gaat heel makkelijk rond; posities worden gedisciplineerd bezet en de jongens van UNA lopen voortdurend achter de feiten aan. Bij rust is het al 7-0. Het was zo genieten van het spel dat de administratie er bij inschoot; ik geloof dat de productie verzorgd werd door Robin, Amar en Justin (met welgemeende verontschuldiging aan een doelpuntenmaker die ik hier niet genoemd heb).

  Het was fraai vonden ook de ouders, en dat mag een compliment zijn want zoals we wel weten: ouders zijn niet snel tevreden. Het middenveld draaide ook heerlijk met vandaag speciale vermelding voor Baggio die nu op het middenveld mag spelen, en daar heerlijk gedijdt.

  Wat een luxe. De tweede helft brengt nieuwe scherpe spelers in het veld, die zorgt dat de scherpte en de productie op peil blijft. Baggio met een mooie bekroning en dan Cody time drie keer waaronder een prachtig stiftje, Robin met het ‘zwakke’ linkerbeen mooi gekruld en ook nog James met het slotakkoord.

  Zo eindigt het 0-13 en was het vanuit PSV gezien genieten van fraai voetbal. Technisch was het bijzonder verzorgd vandaag, gecombineerd met mooi samenspel. Zonnetje op het hoofd, wat wil een mens nog meer.

  Verslag met dank aan Hans Bosma