0-4
4 september, 00:00
MVV D2 logo

Na een drietal oefenwedstrijden wordt vandaag het seizoen geopend tegen MVV D2. Gezien het feit dat dit team vorig jaar in de competitie op de 2e plaats eindigde niet direct het minste team. Zoals vorig week al gezegd zouden we fysiek overeind blijven tegen een tegenstander van een bvo die een jaar ouder is, waar dit vorig jaar nog tegenstanders waren van een amateurclub. Om 12.00 uur blaast de scheids voor de aftrap en de wedstrijd kan beginnen. PSV wordt direct door MVV onder druk gezet en begint wat onwennig aan de wedstrijd. Achterin wordt even gekeken of er opgebouwd moest worden of dat Kyan de bal verder neer kon leggen. Zo krijg MVV in deze beginfase de eerste mogelijk, maar Kyan pakt de laag ingeschoten bal in de benedenhoek. Nadat de trainer vanaf de kant kenbaar heeft gemaakt, dat Kyan gewoon kan uittrappen zodat men de duels op de middenlijn kan uitvechten komt ook PSV beter in de wedstrijd. PSV komt na een vrije trap van Tijn gevaarlijk voor het doel, maar het juiste been ontbreekt net. Even later krijgt Sem een zelfde mogelijk, maar ook hij kan net niet bij de bal. Aan de andere kant, voor het PSV doel is goed ingrijpen van Kyan noodzakelijk na een diepe bal op de MVV spits. MVV krijgt na een kwartier weer meer veldoverwicht en dit leidt tot een kans van hun linksbuiten die overschiet.
    In de 25 minuut komt MVV toch op een 1-0 voorsprong als een voorzet van rechts door de linksbuiten, die een kop groter is dan onze achterhoede, binnen wordt gekopt. Drie minuten later komt MVV op de 2-0 als een vrije trap voor het doel gezet wordt en ook wordt binnengekopt. Zo gaan we de rust in met een 2-0 achterstand. MVV is agressiever in de duels en is ook niet te bang om eens aan een shirt te trekken. Dat zijn de dingen die wij nog moeten oppakken, maar dat is makkelijk gezegd als je weet dat de tegenstander veelal een kop groter is. In de tweede helft zien we een ander spelbeeld. Waar MVV in de 1e helft nog de bovenliggende partij is, zien we in de 2e helft een sterker PSV. Nu zit PSV MVV onder druk en dit leidt tot een mogelijk van Niels. Even later dreigt PSV gevaarlijk te worden uit een 2 tal hoekschoppen, maar de inzetten worden geblokt door MVV-ers. In de 5e minuut van de tweede helft komt MVV uit een tegenaanval op 3-0 nadat wederom uit een voorzet van de zijkant wordt gescoord. Na een kwartier in de 2e helft gooit MVV de deur in het slot door van afstand de 4-0 te maken. PSV is deze helft niet de mindere maar krijgt een lesje in effectiviteit. 5 minuten voor tijd had een mooie PSV aanval meer verdiend, echter het schot van Yassin eindigt op de paal en de rebound van Davy gaat over. Zo eindigt de eerste wedstrijd dit seizoen op basis van met name de 1e helft, met een verdiende 4-0 overwinning voor MVV. Met een beetje chauvinisme iets te geflatteerd daar een doelpunt voor PSV wel verdiend zou zijn geweest.
    A.s. Woensdag in Sittard zijn er weer nieuwe kansen.