NAC JO19-1 logo

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting.

Duel overschaduwt door blessure Fofana

Zaterdag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen NAC Breda. Plots werd dit een belangrijke wedstrijd voor ons. Doordat Ajax in de laatste paar wedstrijden maar een punt behaalde, kon de achterstand op koploper Feyenoord terug worden gebracht tot vijf punten met nog drie duels te gaan.

PSV nam vanaf het beginsignaal meteen het heft in handen. Met goed combinatievoetbal werd de ploeg uit Breda onder druk gezet. Dat resulteerde al na vijf minuten in het eerste doelpunt. Na een goede actie van Dennis Vos kwam de bal terecht bij Richard Ledezma. Deze haalde uit en via de kluts belandde de bal in het doel.

Hierna hield PSV het betere van het spel, gaf het weinig kansen weg, maar vergat het om de score uit te bouwen. De grootste kans was er voor Nigel Thomas. Een lange bal in de 27e minuut van Sambo zorgde ervoor dat hij zich mooi vrijspeelde, maar oog in oog met de doelman faalde hij. Niet veel later kon Ledezma een goede voorzet van Thomas net niet binnenlopen. Een goede eerste helft van de ploeg van Ruud van Nistelrooy. Toch is het in de 34e minuut NAC Breda dat de gelijkmaker maakt. De bal kwam terecht op de rand van de zestienmeter en op dat moment was doelman Kyan van Dorp al vertrokken om zijn doel te verkleinen. Maar met een mooie voetbeweging liftte de aanvaller van NAC de bal over Van Dorp heen: 1-1. Net voor rust voorkwam de doelman van PSV wel een tegendoelpunt met een goede redding.

In de tweede helft ging PSV op zoek naar de 2-1 voorsprong. Het creëerde een aantal mogelijkheden in de beginfase, maar steeds lag de doelman van NAC in de weg. Kansen van Thomas, Kreekels en Sidibe gingen er niet in.

PSV was de betere, maar toch leek het op een gelijkspel af te streven. In de blessuretijd kreeg de wedstrijd een zeer negatief tintje. Fodé Fofana werd de diepte ingestuurd, raakte in duel met de doelman en een verdediger uit balans en maakte een verkeerde draai. Door deze blessure werd de wedstrijd eerder afgefloten en rest ons niets minder dan Fodé veel sterkte toe te wensen in zijn herstel.

De volgende wedstrijd van PSV O19 is aanstaande zaterdag om 14.00 uur thuis tegen NEC uit Nijmegen.