Vitesse-Arnhem JO13-1 logo

Eus Waayers

Raf van de Riet

O13 sleept overwinning uit het vuur

Na twee internationale toernooien heeft PSV O13 de competitie hervat met een zege. Op de eigen Herdgang wonnen de Eindhovenaren met 2-1 van Vitesse.

De eerste helft begon van beide kanten aftastend, maar de eerste halve mogelijkheid van PSV was direct raak. Na een afgeslagen corner ontving Raf van de Riet de bal. De voorzet van de linksback leek een eenvoudige prooi voor de Vitesse-doelman, echter schatte deze de bal totaal verkeerd in. De bal rolde tergend langzaam over de lijn, waardoor PSV op een 1-0 voorsprong kwam. Tien minuten later konden de Eindhovenaren opnieuw juichen. Een diepe bal van Wessel Kuhn bereikte Raf van de Riet, die met zijn voorzet Eus Waayers vond. Zijn kopbal eindigde buiten het bereik van de doelman in de verre hoek. Omdat beide ploegen verder weinig mogelijkheden creeerden, stond er met de rust een 2-0 tussenstand op het bord.

In de tweede helft liet PSV het initiatief aan Vitesse. De Arnhemmers hadden veel balbezit en op momenten waarop PSV de bal had, werd deze te snel weer weggegeven. Vijf minuten voor tijd was de eerste mogelijkheid van Vitesse direct raak. Een vrije trap bereikte een vrijstaande speler, die ongehinderd raak kopte. In de allerlaatste seconde kwam PSV nog goed weg. De spits van Vitesse kreeg de bal en omspeelde de PSV-doelman. Zijn poging - voor een leeg doel - eindigde echter naast de goal.

Hoewel het Eindhovense spel niet goed was, pakt de ploeg toch drie belangrijke punten. Aanstaande dinsdag speelt PSV O13 de volgende competitiewedstrijd, als het op bezoek gaat bij FC Twente.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Michael Bresser (50/Gino Verhulst), Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Samuel Gomez, Joep Vermeulen, Zaid El Bakkali; Eus Waayers (40/Joep Willems), Robin van Duiven (60/Jari Horsten), Julian van Esdonk.