3. Doelpunt

Renzo Tytens
  4. Wedstrijdverslag

Slechte dag PSV O14

Na een mooie overwinning in de midweekse wedstrijd tegen AZ, stond zaterdag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. PSV O14, nog volop in de strijd om het kampioenschap, zou daar een zware middag beleven. De kampioensaspiraties mogen na deze wedstrijd even in de ijskast. Er werd maar liefst met 6-3 verloren van de gastheren uit Den Haag.

Het fysiek veel sterker ADO kwam sterk uit de startblokken, PSV was het spoor bijster. Met de rust keken de Eindhovenaren dan ook tegen een achterstand aan van 3-0. Geen organisatie achterin bij corners leverde ADO twee doelpunten op. De derde goal viel gelukkig uit de kluts, maar hier stonden ook teveel PSV’ers te kijken en grepen niet in. Er waren enkel kleine kansjes voor PSV, maar een schot van Emir Bars kwam op de lat en na een goede voorzet van Jason van Duiven, kon Nicolas Verkooijen de bal net niet binnen werken.

De tweede helft begon PSV feller, maar twee minuten later wist ADO al hun vierde te maken, de Hagenezen kregen een vrije schietkans van een meter of vijfentwintig. In de vierenveertigste minuut, na weer geklungel achterin bij PSV en werd het 5-0. PSV rechtte de rug en wist nog terug te komen tot 5-3. In de 65e minuut speelde ADO Den Haag na een vrije trap terug naar PSV, maar i.p.v. dat een PSV’er de bal pakte, ging de ADO-spits er mee vandoor en maakte de 6-1. Dit voorval paste perfect in de wedstrijd voor PSV en kon er ook nog wel bij.

Woensdagmiddag wacht alweer de volgende wedstrijd, uit naar NAC, en met de wetenschap van zaterdag in het hoofd zal PSV daar meer moeten laten zien, wil men nog aanspraak blijven maken op het kampioenschap.