4 mei, 00:00
PSV D2 logo
Geldrop / Houta Bouw D1 logo

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen was tegen Geldrop / Houta Bouw D1.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en zette Geldrop direct onder druk. In de 5e minuut leverde dit al direct de voorsprong op. Dennis veroverde op het middenveld de bal. Via een één-twee met Dani speelde hij zich vrij voor de keeper en schoot de bal voorbij de keeper, 1-0. Eén minuut later werd de voorsprong uitgebreid. Aan de linkerkant van het veld ging Thijs een speler van Geldrop voorbij. De voorzet van Thijs werd door Beslan simpel ingetikt, 2-0. PSV gaf Geldrop niet de mogelijkheid rustig op te bouwen en hield Geldrop voortdurend onder druk. Dit leverde in de 13e minuut wederom een doelpunt op. Dennis schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 3-0 binnen. PSV creëerde in het resterende gedeelte van de eerste helft nog volop kansen maar er werd niet meer gescoord.

PSV begon de tweede helft zoals het de eerste helft was geëindigd. Geldrop werd ver teruggedrongen en PSV kreeg diverse kansen. De afwerking was echter slordig waardoor het lang 3-0 bleef. In de 50e minuut zette Dennis goed door aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet werd door Aboubacar ingeschoten, 4-0. Twee minuten later scoorde Geldrop uit een vrije trap. De buitenspelval werd niet goed uitgevoerd waardoor een speler van Geldrop vrij voor de keeper kwam. Deze kans liet hij niet onbenut, 4-1. PSV liet het hier niet bij zitten. In de 55e minuut was het wederom Dennis die goed doorzette aan de linkerkant. Zijn voorzet werd nu door Mohamed ingetikt, 5-1. De laatste kans van de wedstrijd was voor Geldrop. Een diepe bal ging over de PSV-verdediging en kwam bij een aanvaller van Geldrop terecht. Deze bal werd buiten het bereik van Victor ingeschoten, 5-2. Dit was ook de eindstand.

PSV heeft deze competitie al haar competitiewedstrijden gewonnen. Een knappe prestatie op zich. Met 108 doelpunten in 22 wedstrijden heeft PSV gemiddeld bijna 5 doelpunten per wedstrijd gemaakt. Daarbij heeft PSV maar 15 tegendoelpunten geïncasseerd. PSV kan dan ook terugkijken op een in alle opzichten geweldig seizoen.

Camps, Vos, Sambo (Kone), Van Dijk (Ihattaren), Kone (Timan), Koolen (Van Dijk), Timan (Van der Put), Bel (Koolen), Mathieu, Sagov (Chirino), Martens (Sagov).