6-0
4 mei, 00:00
PSV A1 logo
Willem II / RKC A1 logo

Nog twee finales en dan afwachten wat de tegenstanders doen. Vandaag is Willem II de tegenstander. Staan een stuk lager op de ranglijst maar in de uitwedstrijd werd het ook 0 - 0.
    Dus gewaarschuwd.
    Het is stralend weer op de Herdgang, een mooie zon, lekkere temperatuur, redelijk wat publiek en een groep die er zin in heeft. Ook de trainers. We beginnen fel, logisch als je kampioen wil worden maar niet iedereen is daarvan doordrongen want het was niet mogelijk om het veld van te voren te sproeien, de mensen met de groene vingers hebben dat nog niet in hun vingers.
    Maar we beginnen dus fel en vrij snel komen de eerste kansjes. Het zijn de kansen van Mo, Alberto, Albian en Rai die nog geen doel treffen maar de eerste helft is toch de helft van Albian. Na elf minuten weet hij een mooie aanval via Clint en Jorrit met het hoofd af te ronden. Na 17 minuten een bal van Jorrit uit een corner en Albian scoort de 2 – 0 en vlak voor rust kan Albian na een geweldige actie van Mo de 3 – 0 aantekenen. Een onvervalste hattrick, in een helft ook nog dus geweldig. Na de rust krijgen we weer kansen maar we moeten toch een klein kwartier wachten tot Albian een bal kan onderscheppen , na goed druk zetten op Willem II, en met een lob is het 4 – 0. Ook tien minuten later is het weer Albian na een pass van Mo en de 5 – 0 is een feit. Wat een dag voor Albian, vijf goals in een wedstrijd en ook nog achterelkaar. Dan blijft de bal op de lat ook nog een feit dat vermeld moet worden. We blijven doorgaan en na bijna 80 minuten is het Geraldo die na een mooie actie van Sander de eindstand van 6 – 0 op het bord schiet.
    Inmiddels hebben we de uitslag van onze directe concurrent Feyenoord ook binnen gekregen en dus is het komende zaterdag erop of eronder in en tegen Utrecht. En onze onzichtbare tegenstander speelt dan in Alkmaar. En zo zie je dus weer dat na de dalletjes van de afgelopen weken we vandaag weer kunnen genieten van de pieken. Eerst zondag nog op uitnodiging met de hele groep naar de wedstrijd tegen NEC en dan begint de voorbereiding van volgende week tegen Utrecht.
    Mannen veel succes. Ik hoop met jullie mee en zal er zeker van genieten als het zover is.

Foto's van deze wedstrijd, gemaakt door Mariska van der Kolk staan hier.

Bertrams, van Vlerken, Hermannsson (70ste de Wijs), Hendrix, Heesakkers, Noor, Antonio, Leemans (70ste Rommens), Muzaqi, Vloet, Rayhi (70ste Jakobsen).