5. Bijzonderheden

Eigen doelpunt tegenstander 1x

6. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vanwege het drukke programma van PSV O13, wordt de bekerwedstrijd tegen Brabant United op een dinsdagavond gespeeld. Twee weken geleden nog werd gelijk gespeeld tegen hetzelfde team, dus het kon weleens een zware opgave gaan worden om de halve finale van het bekertoernooi te bereiken.

Maar aan de felle start van PSV te zien, heeft trainer Tim Wolf zijn team goed op scherp gezet. En ze laten weten dat er vandaag alles aan gedaan zal moeten worden om verder te bekeren. PSV komt goed uit de startblokken. Jaivy Lourens krijgt in de 2e minuut al een grote kans uit een voorzet van Ruben van Bommel, die met zijn snelheid de achterlijn weet te halen en de bal goed voorgeeft. Maar de doelman van Brabant United weet te redden. Maar één minuut later is het wel raak, een indraaiende corner wordt door Thijn van der Meijs binnengekopt. En drie minuten later wordt de voorsprong verder uitgebreid door een aanval uit het boekje. Van achter naar voren, van rechts naar links in vijf passes en snoeihard in het doel geschoten door Jaivy Lourens. In de 12e minuut mag Van Bommel weer een corner nemen van de linkerkant. Hij draait de bal op dezelfde manier richting het doel als bij het eerste doelpunt. Alleen is het nu Sven Simons die de bal achter de doelman werkt. Na de 3-0 is het PSV dat blijft domineren maar niet meer tot scoren komt. Men gaat dus met een mooie voorsprong de kleedkamers opzoeken voor de rust.

Na de rust is PSV iets minder zorgvuldig in balbezit, maar de verdedigers van PSV zijn vandaag niet te passeren en geven geen krimp. In de 44e minuut is het wederom Van Bommel die de achterlijn haalt, en een goede voorzet aflevert. Voordat een PSV’er zijn hoofd er tegen kan zetten, is er al een speler van Brabant United die ongelukkig de bal in zijn eigen doel kopt. Twee minuten later is het Jesper Uneken  die de bal binnen kan tikken, in eerste instantie raakt hij de paal, maar hij is attent en weet in 2e instantie alsnog te scoren. Al met al een goede overwinning, nu afwachten wat de loting gaat brengen, maar er zitten nog mooie tegenstanders bij. En als je er zo dichtbij bent moet natuurlijk de finale het doel zijn.