4-0
4 april, 00:00
PSV O19 logo
FC Twente O19 logo

En zo staan we binnen twee weken weer tegenover Fc Twente. Na de overwinning in de uitwedstrijd willen we vandaag aansluiting vinden bij het linkerrijtje door een overwinning. En vandaag zijn we er klaar voor. We willen Twente meteen te verstaan geven dat er vandaag op de Herdgang dus niks te halen is. We zetten meteen druk op onze tegenstander en we krijgen dan ook de eerste kans. De kopbal van Sam wordt gestopt door de keeper. Maar binnen tien minuten weten we te scoren. Een mooie bal op Kenneth en hij scoort beheerst de 1-0. We voeren de druk nog steeds verder op. Martijn kopt nog een keer over het doel. Ook Philippe is dicht bij een goal. Na bijna een half uur is het Maarten die van achteruit een bal geeft op Sam die geeft de bal via een hakbal door aan Ramon en deze gaat alleen op de keeper af en scoort heel beheerst 2-0. Nog voor de rust is het Ramon die een bal op Martijn speelt en de voorzet wordt door Sam afgemaakt. 3-0. Rust.
    Het spel is goed, de aanvallen zijn snel, de passes zijn goed, we zitten te kijken naar misschien de beste eerste helft van deze kampioensreeks van ons team. Na de rust willen we zeker de tegenstander geen hoop meer geven dat er nog iets te halen is. En na een kleine twintig minuten in de tweede helft is het Ramon die met zijn tweede goal aan alle onzekerheid een einde maakt. 4-0. We spelen de wedstrijd rustig uit en ondanks dat Fc Twente nog wel wat aandringt krijgen ze geen kans en als die er al wel is dan staat Yannick op zijn post en houd zijn doel schoon. De drie punten zijn binnen en nu is er de aansluiting met de bovenste vier in de rangschikking en is er naar boven toe nog van alles mogelijk. Zeker als we het spel van vandaag doortrekken naar de volgende wedstrijden tegen Heerenveen, ADO en NEC.
    Mannen kom op nog vijf finales en de doelstelling van het bereiken van het linkerrijtje is in ieder geval geslaagd en wie weet wat er uiteindelijk op 9 mei als eindrangschikking uit de bus rolt.