Sparta Rotterdam O19 logo

Jaell Hattu

Michal Sadilek

Het Verslag

Finale nummer zes. En weer komt er bezoek op De Herdgang, Sparta is de naam. Een lastige tegenstander zoals we weten, maar de doelstelling is hetzelfde gebleven. Dus de focus is volledig op deze wedstrijd gericht. Sparta is een stugge tegenstander, maar de voorbereiding was goed.

Het begin is fel en na twintig minuten is het Joey die in de zestien aan het rommelen gaat en uiteindelijk de bal bij Jaell Hattu krijgt en deze schuift net als vorige week de eerste goal tegen het net: 1-0. Een zeer verdiende voorsprong. We willen meer maar zoals al eerder vermeld is Sparta een stugge tegenstander. Wel moet erbij vermeld worden dat ze ook niet echt een kans krijgen of eigenlijk geen één kans. De tweede helft willen we dus de deur echt dicht doen want een 1-0 voorsprong is maar mager en er kan zomaar een bal ergens vallen en dan moeten we weer opnieuw beginnen. Maar we zijn beter en Sparta kan niet echt een vuist maken.  Wel moeten we tot vijf minuten voor het einde wachten tot Amar goed doorgaat tot op de achterlijn en voorzet. In eerste instantie wordt de bal uit de zestien gewerkt, maar daar staat Michal Sadilek die een fantastische wedstrijd bekroond met een afstandsschot van ruim twintig meter. En de bal slaat als een granaat achter de keeper tegen de touwen: 2-0. Een verdiende goal voor Michal. Professioneel spelen we de wedstrijd uit. De punten blijven ook vandaag op De Herdgang. Bijna op de helft van deze kampioensronde en we staan nog steeds op een plek die uitzicht geeft op een goed eindresultaat.

Komende week is AZ de tegenstander, die niet naar de Herdgang komt maar daar we dus heen. Daarna is de trip naar Italië voor een toernooi waar we kunnen laten zien dat we ook internationaal ons mannetje kunnen staan.

Opstelling: Van de Meulenhof, Teze, Soulas, Obispo, Tanriver ( 87e Theunissen), Sadilek, Konings (78e Catic), Hattu, Piroe, Lonwijk en Gakpo.