Vitesse O15 logo

Kees van Lindert
  2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

PSV O15 trad in het weekend na Carnaval aan tegen de nummer vier: Vitesse. Een belangrijke pot waarin het goede zaken kon doen vandaag. Immers: koploper Ajax speelde uit bij nummer 3 AZ, en PSV als nummer 2 thuis tegen Vitesse dus. Omdat AZ - Ajax al om 10 uur gespeeld werd, wisten we dat daar de wedstrijd in 2-2 was geëindigd. Bij winst zou PSV de koploper tot vier punten naderen. Maar dan moest er wel gewonnen worden. Vitesse had eerder gewonnen in Amsterdam bij Ajax én in Rotterdam bij Feyenoord.

De openingsfase was duidelijk voor PSV. Met name over de linkerflank was de thuisploeg levensgevaarlijk via Jayden Braaf. Maar helaas kon spits Jason Pigmans in de eerste minuut net niet zijn voet tegen een harde voorzet krijgen. Het eerste kwartier reeg PSV een aantal kansen aaneen. Schoten van Jason en Mathijs Tielemans troffen echter geen doel. En Kees van Lindert zag zijn inzet nog via een knappe reactie door de keeper uit het doel getikt worden. Dezelfde speler kreeg in de twaalfde minuut DE kans op de openingstreffer op een presenteerblaadje toen hij na een goede actie van Jayden van dichtbij de bal voor het inschieten had. Miraculeus ging de bal echter niet over de doellijn. Daar was geen hawk-eye voor nodig. Na een kwartier spelen kreeg Vitesse een penalty. Gelukkig koos keeper Peter Strijbosch de goede hoek én had hij een geweldige reactie in huis. Met een brilstand zochten beide teams een kwartier later de kleedkamer op.

Na rust hetzelfde spelbeeld als ervoor: PSV de betere, voetballende ploeg, Vitesse loerend op de omschakeling met de snelle spitsen. Nadat Jason een kopbal net na rust uit de doelmond gehaald zag worden nam PSV in de 43e minuut eindelijk de verdiende voorsprong. Een flankbal belandde bij Jayden die teruglegde op Joost de Schutter die van binnen het doelgebied schoot en zijn schot door Kees van dichtbij van richting veranderd zag worden: 1-0! Vitesse moest nu meer komen en dat gaf PSV voorin meer ruimte. Het was vandaag echter niet bij machte het verschil naar twee doelpunten te tillen. En dan is het hopen dat je achterin niks weggeeft. Dat deed PSV op zich goed. Maar toch wist Vitesse langszij te komen toen een corner in de 57e minuut simpel binnengekopt werd. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. Beide teams wilden voor de winst gaan en kregen daar ook de mogelijkheden voor. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de grootste voor Vitesse was toen de spits profiteerde van weifelend ingrijpen van een PSV verdediger, maar gelukkig hard en ver naast schoot.

Zo eindigde ook deze topper van vandaag in een gelijkspel en schoten beide teams daar niets mee op. Lachende vijfde was Feyenoord dat hierdoor de derde plek in kon nemen.

Opstelling: Peter Strijbosch; Thomas Cox, Emmanuel Matuta (c), Joost de Schutter (63' Joep Kluskens), Heritier Deyonge; Mathijs Tielemans, Amin Doudah (49' Nigel Lonwijk), Kees van Lindert; Fodé Fofana (42' Jur Clabbers), Jason Pigmans, Jayden Braaf.