4 maart, 11:00
Willem II Tilburg BV JO13-1 logo

Het Verslag

Vandaag een thuisduel voor PSV O13 tegen Willem II uit Tilburg. Op papier doen, maar de ervaring leert dat er iets speciaals loskomt zodra de Tilburgers in Eindhoven komen voetballen.

In de eerste helft golft het spel op en neer, maar de kansen zijn voor PSV. Het is Ruben van Bommel die keer op keer zijn man voorbij komt en de achterlijn weet te halen. Meestal komt er dan ook een goede voorzet voor het doel, maar zijn medespelers zijn of te laat, kunnen er net niet bij de bal of er zit net een voetje tussen. De grootste kans is weer na een voorzet van Ruben voor Shijon Martina. Maar deze ziet de bal gestopt door de doelman. Willem II krijgt daartegen maar één klein kansje in de eerste helft, dus achterin zit het wel goed bij PSV. Terwijl een voorsprong wel verdiend was, moet men toch gaan rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Alleen heeft de Tilburgse trainer ingegrepen en krijgt Ruben nu minder de ruimte. Door het hoge tempo worden de ruimtes op het veld groter en het veldspel minder. PSV blijft op jacht gaan naar een doelpunt. Een vrije trap van Ruben weet de doelman nog net over het doel te tikken. De corner die daaruit ontstaat lijkt een doelpunt op te leveren, maar de defensie van Willem II weet de bal nog net voor de doellijn weg te halen. Wat men ook probeert de bal wil er niet in. Daarom ook een eindstand van 0-0.

Ondanks deze teleurstellende uitslag toch nog een meevallen. Concurrent Feyenoord verloor vandaag, dus loopt PSV toch een punt uit. Volgende week is de topper tussen de nr. 1 en 2, PSV en Feyenoord en kan er een gat geslagen worden van 12 punten. Trainer Tim Wolf zal er alles aan doen om het team klaar te maken voor deze wedstrijd.